Německý politik: Pokud jde o energetickou politiku nemáme čisté svědomí

zprávy

Navzdory nedoloženému útoku jedem na Alexeje Navalného chce vůdce parlamentní skupiny SPD Mützenich dodržet výstavbu plynovodu Nord Stream 2.

Německý politik: Pokud jde o energetickou politiku nemáme čisté svědomí
Ilustrační foto
6. září 2020 - 09:01

Předseda parlamentní skupiny SPD Rolf Mützenich chce dobudovat baltský plynovod Nord Stream 2 naplánovaném s Ruskem i po údajném útoku na ruského opozičního politika Alexeje Navalného. Mützenich označil páteční domácí diskusi v ARD za „trochu duplicitní“.

„Samotná debata o Nord Stream 2 nepřinese Německu čisté svědomí v energetické politice, uvedl s ohledem na politické problémy v jiných zemích produkujících plyn a ropu. Pokud jde o energetickou politiku, nemáme čisté svědomí. I jiné země, s kterými obchodujeme v oblasti energetiky nejsou bez problémů, například Libye, Saúdská Arábie.  Kritici Nord Stream 2 by se měli obrátit čelem také k těmto otázkám,“ uvedl Mützenich.



Mützenich zdůvodnil také dodržení projektu, který má přinést více ruského plynu do západní Evropy, s cílem energetické transformace. Plyn je vyžadován jako „přemosťovací energie“. „A kdybych si mohl vybrat jen demokracie, bylo by to velmi hezké. Ale to je obrovský problém, “uvedl Mützenich s odkazem na producentské země.

(rp,prvnizpravy.cz,faz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif