Obama: Trumpova reakce na virus je „naprosto chaotickou katastrofou“!

zprávy

Bývalý prezident USA Barack Obama tvrdě kritizoval reakci Trumpa na pandemii koronaviru, napsala na svých stránkách CNN.

Obama: Trumpova reakce na virus je „naprosto chaotickou katastrofou“!
Barack Obama, bývalý americký prezident
11. května 2020 - 11:04

Bývalý šéf Bílého domu zvláště označil reakci současných úřadů v boji proti COVID-19 za „naprosto chaotickou katastrofu“.

Toto prohlášení, jak je uvedeno v článku, učinil při soukromém telefonním rozhovoru s lidmi, kteří s ním pracovali v Bílém domě.
 
Tak tvrdý komentář, potvrzený třemi bývalými úředníky Obamovy administrativy, byl dosud jeho nejtvrdším hodnocením toho, jak prezident Trump a jeho tým vyrovnává se smrtící pandemií.
 
V půlhodinovém rozhovoru se svými bývalými podřízenými poznamenal bývalý americký prezident, že reakce Washingtonu na vypuknutí koronaviry byla důležitou připomínkou toho, proč vláda potřebuje během globálních krizí silné vedení. Jak zdůraznila CNN, Obama se pokusil přesvědčit bývalé členy svého týmu, aby se aktivněji zapojili do volební kampaně amerického prezidentského kandidáta za demokraty Joe Bidena.


„Nadcházející volby jsou nesmírně důležité na všech úrovních, protože nebudeme bojovat s konkrétní osobou nebo politickou stranou. Bojujeme proti dlouhodobým trendům, v nichž se sobectví, příslušnost k určité skupině, rozkol a přístup k ostatním jako nepřátelům, staly mocným impulsem v americkém životě,“ řekl Obama.
 
Mezitím mluvčí Bílého domu Kayleigh McEnaniová odpověděla na Obamovo prohlášení a řekla: „Reakce prezidenta Trumpa na koronavirus měla bezprecedentní charakter a zachránila životy Američanů.“

(kou, prvnizpravy.cz, cnn.com, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif