Obserwator Polityczny: Zabiják bez duše

zprávy

Bezduchý zabiják. A již je známo, s kým máme na Východě co do činění! Jen s bezduchým zabijákem. Oznámil nám to nikdo jiný než vůdce jedné, největší, nejlegitimnější a nejúžasnější liberální demokracie, kde jsou všichni lidé svobodní, rovní a šťastní…

Obserwator Polityczny: Zabiják bez duše
Tak to je ten "bezduchý zabiják"
22. března 2021 - 03:20

...i když bombardují jiné země, ale je známo, že to je forma šíření zóny svobody - svobodného světa. Nemáme s tím nic společného, protože zaprvé tomu nerozumíme a zadruhé nám nestojí za pochopení, píše „Krakauer“ na polském webu Obserwator Polityczny.

Je však štěstí, že pan Joe Biden, prezident Spojených států, jednoduše odhalil své myšlenky, než dvakrát zakopl. Díky tomu si už nemůžete dělat žádné iluze, nebo dokonce doufat, že dojde k normalizaci vztahů mezi Západem a Ruskou federací.


I když tento pán skutečně mohl říci, co si myslel, důležité je, proč to řekl a proč v této souvislosti. Protože nyní jsou Spojené státy na prahu státu, ve kterém byly před rokem 1861. Země je otřesena postupnými nepokoji, ekonomika upadá (a tiskne peníze), to, co by mohlo být považováno za americkou společnost, chátrá, samotný národ zemřel, pokud vůbec existoval po roce 1865. Rasové, sociální, etnické, ekonomické a kulturní rozdíly jsou tak hluboké, četné a široké, že stát spojuje jen dolar, jeho násilí a hloupá propaganda zvaná masová kultura pro nevědomost.

Okamžik těchto slov byl zvláštní, v USA došlo k dalším rasovým nepokojům - lidé asijského původu byli terčem radikálů. To je vše v pozadí - podle některých komentátorů - soudního procesu s americkými policisty, jejichž jedinou chybou je, že jsou bílí, a jedna osoba během služby tragicky zemřela. Ukázalo se, že „nejmocnější“ a nejbohatší země na světě nemá lékařskou péči schopnou zajistit minimální epidemiologickou bezpečnost pro své obyvatele na minimální úrovni. Naštěstí se situace mění, jak oznámil pan Donald Trump, který se stal obětí mediálních a environmentálních kampaní během poslední, extrémně kontroverzní volební kampaně. Ukázalo se, že pan Trump měl pravdu, ale už mu to nebylo dovoleno říkat v médiích ani psát na sociální média.

Amerika, ponořená do problémů, s přízrakem čínské moci, která - jak mnozí naznačují - bude muset podlehnout izolacionismu, nemá koncepci domácí politiky. Ekonomické plány jsou jedna velká fikce - tisk dalšího bilionu amerických dolarů bez jakékoli podpory je v rozporu s neoliberální ekonomikou. Všechno to skončí ještě větší krizí, včetně případného potopení střední třídy, která si nemůže dovolit vypořádat gigantické účty se snižujícími se příjmy.

Za těchto podmínek stále dochází k některým důležitým událostem souvisejícím, mírně řečeno, se „zkušenostmi“ syna pana Bidena na Ukrajině - pana Huntera Bidena. Za zmínku stojí zpráva amerických senátorů: „ Johnson, Grassley, zpráva o vyšetřování střetu zájmů [Zdroj: americký senátor Chuck Grassley za Iowu]. Obvinění, která zde byla vznesena - nejenže zpochybňují objektivitu prezidenta Bidena ve věcech Ruska nebo Číny (to je opravdu zajímavé), ale mírně řečeno, staví velké otazníky vůči celé americé politice prováděné od nelegálního puče na Ukrajině. Pokud jde o Ukrajinu, je pochopitelné, proč takový komentář prezidenta Bidena vůči prezidentu Putinovi. Existuje přísloví, že pes, který hlasitě štěká - nekouše, a v tomto případě je to aktuální.



Bidenova administrativa chápe, že má příliš malou sílu, problémy všude a rostoucí moc Číny a obrovskou vnitřní opozici v podobě velkého vlasteneckého bloku - sjednoceného a živeného panem Donaldem Trumpem a některými republikány. Ve Spojených státech se za krátkou dobu stalo příliš mnoho důležitých věcí, které by neměly žádné důsledky - pokud jde o extrém - toho, co se stalo v roce 1861. Pamatujte, že vidíme jen špičku amerického ledovce problémů.

Budou se snažit vytvářet „bezpečnostní“ problémy, které upoutají pozornost jejich vlastního veřejného mínění a zaměří se na část světa, jehož elita se nechala zotročit. Aby se nestalo, že budete potřebovat střelný prach a trojského koně! Jak se ukázalo, bude nám chybět pan Donald Trump, který byl nejen prvním americkým prezidentem za velmi dlouhou dobu, který nezačal novou válku, ale ve skutečnosti jednal tak, aby mezinárodní vztahy byly skutečné, včetně mezinárodního sblížení. A rozhodně nikdo z jeho rodiny nebyl americkými senátory obviněn z braní peněz od ukrajinských oligarchů ani od čínských komunistů.

Na druhé straně je „bezduchý zabiják“ vynikajícím politikem, státníkem a vizionářem a přejeme si takové vůdce,  svět bude lepší a bezpečnější.

(rp,prvnizpravy.cz,obserwatorpolityczny,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif