Očkování v Izraeli: Být morčaty se bezesporu vyplácí

zprávy

Zprávy o očkování proti korona – hnusu připomínají lavinu důležitých, zbytečných, i nedůležitých, ale zajímavých zpráv.

Očkování v Izraeli: Být morčaty se bezesporu vyplácí
Příkladem šel premiér Benjamin Netanjahu
12. ledna 2021 - 09:01

Nedůležitou zprávou je i konstatování z pondělí 11.1.2021, že přeprava očkovacích dávek Pfizer COVID do Izraele pokračuje podle plánu, bez výpadků. Ale hodnota nedůležité zprávy se změní, když se z ní též dozvíte, že Izraelci jsou morčata, uvádí v komentáři František Roček.  

Spekuluje se o tom, proč má Izrael tolik očkovacích látek, že nemá problém s naočkováním každého, kdo to potřebuje. V pondělí důvod dostatku vakcíny poodhalila izraelská média, když na www.isracast.com se objevil článek o izraelských morčatech.

Velká ochota Pfizeru nasypat do Izraele bohatou dávku vakcíny byla spojena s dohodou, že izraelský stát, resp. premiér Bibi Netanjahu, poskytne společnosti Pfizer důvěrné zdravotní informace o očkovaných človíčcích, jejich zdravotním stavu a reakcích na očkování.

[

Zdravotní informace nejsou poskytovány nikomu mimo ošetřující zdravotnický personál. Izrael výjimku učinil poprvé, ale anonymizovaně. Bez jmen osob. Je to ohromný balík informací a Pfizer má vůči svým konkurentům informační odbornou výhodu.

Neobjevila se proti tomu žádná vážná veřejná námitka. „V tomto masivním testování se všichni scvrkáváme na morčata“, shrnuje situaci izraelský článek.

Opět se ukázalo, že Izrael je válečný stát reagující rychle a originálně. Po svém umí zorganizovat to, co se na první pohled jeví složité.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif