Palach v Hong Kongu: Demokraté podpálili odpůrce demonstrací

zprávy

Protestanti plní demokratické touhy po svobodě v Hong Kongu tím, že zahájili již defacto pouliční válku proti hongkongské vládě. Jejich útoky již nemají nic společného s protesty z června.

Palach v Hong Kongu: Demokraté podpálili odpůrce demonstrací
Upálení zastánce pročínské hongkongské vlády
12. listopadu 2019 - 09:01

Zastánci demokracie v pondělí polili benzinem a podpálili nedemokratického zastánce oficiální (pročínské) hongkongské vlády. To je velmi demokratické gesto, upozorňuje v komentáři pro Prvnizpravy.cz František Roček.

Jak se stát Palachem v Hong Kongu

V pondělí asi v 13:00 hod. muž jménem Leung se hádal s protestanty v Ma On Shan na tzv. nových územích Hongkongu. Nelíbilo se mu, jak demokratičtí svobodomyslní protestanti v boji s policií devastují Hong Kong.

Maskovaný demokrat jeho nelibost s protesty ocenil tím, že muže polil z bezprostřední blízkosti benzinem na horní části těla a hlavě, a zapálil. Během zlomku vteřiny se z muže stala planoucí pochodeň.

Hádku a útok benzinem z bezprostřední blízkosti několika desítek centimetrů natáčelo na mobilní telefony jako legrační šou nejméně 3 až 5 osob.

Policie uvedla, že muž utrpěl život ohrožující zranění a byl v kritickém stavu převezen do jedné z nemocnic v Hongkongu.


Bude Procházková spokojená?

Na ČT 24 v pořadu Horizont 8.11.2019 v 21:31 hod. pro Kateřinu Procházkovou, analytičku Sinopsisu, bylo fajn zprávou, že svitla naděje na eskalaci protestantů, protože zemřel v pátek dvaadvacetiletý Alex Chow, což je dobrá rozbuška. Student hongkongské vědeckotechnické univerzity ze střechy třetího patra parkovacího domu spadl do druhého patra a utrpěl při pádu poranění mozku a od pondělí 4. listopadu byl v kómatu. Zemřel v pátek 8. listopadu ráno. Nikdo přitom neví, jestli to bylo v souvislosti s demonstracemi.

Procházková dále uvedla: „…určitě je to velice důležitý milník…, může to být přesně ten katalyzátor, zlom, který vtáhne (lidi) opět do ulic.“

Fantastickou zprávou k tomu asi bylo, že v pondělí byl při potyčkách postřelen jeden mladík. To je další důvod k zuřivosti. Protestanti, kteří zahájili celoměstský den akcí zaměřených na ochromení finančního centra a dopravy, reagovali vandalskými útoky po celém Hong Kongu.

To již nejsou demonstrace. V České republice by byla při takovém běsnění na pomoc policii již asi povolána i armáda.


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif