Putin: Jako slušný člověk se někdy budu muset oženit (VIDEO)

zprávy

<< VIDEO >> Na výroční tiskové konferenci odpovídal na otázky ruský prezident téměř  čtyři hodiny před 1700 novináři. Vladimir Putin nevyloučil, že se dříve nebo později ožení, protože je slušný člověk.

Putin: Jako slušný člověk se někdy budu muset oženit (VIDEO)
Vladimir Putin, ruský prezident
21. prosince 2018 - 03:20

Vztahy s USA

Rozhodnutí prezidenta Spojených států Donalda Trumpa stáhnout vojska ze Sýrie považuje Putin za správné.

Vladimir Putin souhlasil s Donaldem Trumpem, že  teroristické seskupení Islámský stát (ISIS) je v Syrské arabské republice v podstatě poraženo. Ruský prezident přitom upozornil na nebezpečí přesunu teroristických aktivit ze Sýrie do jiných států.

Putin prohlásil, že neví, zda se uskuteční jeho setkání s Trumpem, ale je na něj připraven. Ruský lídr je toho názoru, že po politické změně v Kongresu se útoky na prezidenta USA obnoví.

Ukrajina

Hodně času věnoval Vladimir Putin otázkám vztahu Rusko-Ukrajina.

Ruský prezident je přesvědčen, že provokací v Kerčském průlivu se ukrajinský lídr Petro Porošenko pokouší řešit zvýšení svého ratingu v předvečer nadcházejících prezidentských voleb.

Podle slov Putina, o osudu zadržených ukrajinských námořníků rozhodnou výsledky soudního řízení. Zdůraznil, že poslední slovo bude mít soud. Putin uvedl, že Rusko nemá v úmyslu zabraňovat projíždění plavidel včetně vojenských Kerčským průlivem.

Ruský prezident podotknul, že snahy o řešení politických problémů Donbasu silou jsou odsouzeny k neúspěchu. Podle Putina, Rusko poskytovalo a bude i nadále poskytovat humanitární pomoc těmto územím.

Celá tisková konference v následujícím videu.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?