Rusko promluvilo. Dokáží je hlupáci ve Washingtonu poslouchat?

zprávy

Pravdu je nutno podpořit, jinak zmizí. Ruská noha se zapřela. Eufemistický výraz „naši západní partneři“ vystřídal realistický výraz „naši oponenti“. Ruská trpělivost s Washingtonem je u konce, píše v komentáři na svém webu Paul Craig Roberts.

Rusko promluvilo. Dokáží je hlupáci ve Washingtonu poslouchat?
Sergej Rjabkov, náměstek ministra zahraničí
16. prosince 2021 - 07:20
             
„Jestliže naši oponenti půjdou proti nám, přesvědčí se o tom, že jejich bezpečnost to neposílí a důsledky tohoto postoje budou zničující...Neochota pokročit směrem k politickému a diplomatickému řešení tohoto problému (myšlena je Ukrajina), povede k naší reakci, která bude vojenská a techologická,“ náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov.

Toto vyhlášení, učiněné 10. prosince 2021 ruským ministerstvem zahraničí, není prosbou, je žádostí.

Výńatky z tohoto prohlášení

Jako záminku používá Západ situaci na Ukrajině, kde vsadil na jitření rusofobie a ospravedlňování akcí Kyjevského režimu, namířených k prolomení Minských dohod a k využití vojenského scénáře na Donbasu.

Byl vybrán kurs zatáhnout Ukrajinu do NATO s cílem rozmístit na jejím území úderný raketový systém a dosíci tak minimálního času k proniknutí nepřátelských raket do centrálnch oblastí Ruska. Takovéto nezodpovědné jednání vytváří vážná vojenská rizika pro všechny zúčastněné strany, včetně konfliktu rozsáhlého rozměru v Evropě.



Trváme na tom, že k dispozici jsou dlouhodobé legální záruky, a to takové, které by vyloučily další posun NATO na východ i umístění zbraní na západní hranici Ruska, což obé představují pro Rusko hrozbu. Toto musí být vykonáno v určitém časovém rámci a na bázi zásady všeobjímající a nedělitelné bezpečnosti.

Aby se zajistily životní zájmy evropské bezpečnosti, je nezbytné oficiálně se distancovat od rozhodnutí, vyhlášeného na summitu NATO v Bukurešti v roce 2008 o tom, že „Ukrajina a Gruzínsko se stanou členy NATO“, jelikož toto rozhodnutí je v rozporu se závazkem, vyhlášeným všemi zúčastněnými státy Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, který zni: „Neposilovat bezpečnost států na úkor bezpečnosti států jiných“.

Trváme i na přijetí legálně zavazující dohody, týkající se USA a dalších členských zemí NATO, o nerozmístění úderných zbraňových systémů, které ohrožují území Ruské federace i území přilehlých zemí, a to ať už jsou členy NATO či nikoliv.

Trváme též na přijetí konkrétní odpovědi NATO na naše dřívější návrhy ke snížení napětí v Evropě.

(rp,prvnizpravy.cz,překlad: Lubomír Man, pcroberts,foto:arch.)




Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif