Rusko testuje reakce nového amerického prezidenta

zprávy

Rusko, odkazující na přítomnost NATO v pobaltských státech, posiluje své síly umístěné v Kaliningradské oblasti, včetně nových lodí, tanků a raket.

Rusko testuje reakce nového amerického prezidenta
V Kaliningradské oblasti Rusko také umístilo systémy S-400
6. ledna 2021 - 12:30

„Rusko nezkoumá reakci Polska, protože je známá, jaká bude a jaká provedeme příslušná opatření. Toto je samozřejmě zkouška nového prezidenta Spojených států, testování jeho reakce na takové urážlivé ruské akce. Míč je právě teď na straně Spojených států,“ uvedl místopředseda polského parlamentního výboru pro národní obranu Bartosz Kownacki, bývalý zpravodajský důstojník.

V rozhovoru pro polské vydání Niezalezna.pl Kovnatskij komentoval článek publikovaný v ruských novinách Krasnaya Zvezda, který zejména uvedl:


„Pravděpodobně neexistuje žádná jiná flotila ruských ozbrojených sil s tak silnou pobřežní obranou jako v Pobaltí.“


Polský politik poznamenal, že tyto akce byly pravděpodobně způsobeny změnou amerického prezidenta.

„Nový prezident Joe Biden, který je v jistém smyslu pro Rusko neznámý, takže je to takový test síly. Toto je samozřejmě zkouška nového amerického prezidenta, studie jeho reakce na takové útočné akce Ruska,“ uvedl bývalý důstojník kontrarozvědky.


Na začátku roku 2021 ruské ministerstvo obrany oznámilo významné zvýšení vojenské složky Kaliningradské oblasti. 11. armádní sbor pobaltské flotily byl posílen o 30 tanků T-72B3M se zlepšenými bojovými vlastnostmi. Dělostřelecká jednotka stejného sboru obdržela nové raketové systémy s několika odpaly „Smerch“. Celkově byla ruská vojenská skupina v ruské exklávě v Pobaltí doplněna několika desítkami jednotek moderní vojenské techniky.

(rp,prvnizpravy.cz,niezalezna.pl,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif