Salvini: „Nová Evropa“ zastaví příliv dalších migrantů

zprávy

Místopředseda italské vlády Matteo Salvini se při návštěvě Maďarska přesvědčil o účinné ochraně hranic, kterou zavedlo Maďarsko.

Salvini: „Nová Evropa“ zastaví příliv dalších migrantů
Viktor Orbán a Matteo Salvini na maďarských hranicích
3. května 2019 - 07:20

„Spoléháme se na to, že nová Evropa, která se narodí po 26. květnu, se zaměří na ochranu svých vnějších hranic, protože problémem není přerozdělovat již přítomné migranty, ale zastavit další," řekl ministr vnitra Matteo Salvini na konci setkání se svým maďarským protějškem Sandorem Pinterem.

„Teď jsem na hranici mezi Maďarskem a Srbskem - tweetoval Salvini - rád se opět setkávám s premiérem Viktorem Orbánem a na vlastní oči vidím, jak efektivně jeho vláda zastavuje nelegální přistěhovalectví, " napsal Matteo Salvini.

„Gratuluji maďarské vládě k tomu, jak se jí podařilo rychle a účinně zvládnout situaci na hranicích země. Hlídají téměř 600 kilometrů hranic, blokovali obchodování s lidmi, “uvedl vicepremiér na společné tiskové konferenci s maďarským protějškem.


„Naše pozice a pozice Maďarska jsou na téma migrantů identické. Itálie a Maďarsko mají společné postoje k potřebě chránit evropské hranice a blokovat obchodování s lidmi," vysvětlil,“ problémem není přerozdělování migrantů, nýbrž bránit ostatním v příchodu.“

Salvini zdůraznil, že cílem Itálie a Maďarska je „přezkoumat všechny obchodní a finanční dohody s neevropskými zeměmi, které neumožňují repatriaci jejich krajanů“.

(rp,prvnizpravy.cz,lastampa,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 78%
transparent.gif transparent.gif
Ne 12%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif