Sestřelili Ukrajinci MH17, když ho považovali za Putinovo letadlo?

zprávy

Člen ruské Rady federace Franc Klincevič uvedl, že kyjevské bezpečnostní služby mohly sestřelit malajský Boeing, přičemž ho považovaly za letoun ruského prezidenta Vladimira Putina.

Sestřelili Ukrajinci MH17, když ho považovali za Putinovo letadlo?
Ilustrační foto
19. září 2020 - 10:16

Ohledně zřícení malajského Boeingu letu MH17 v roce 2014 na Donbasu se vynořila řada spekulací. S jednou přišel i ruský tisk.

Podle senátora se čas letu Boeingu a plánovaný let ruského prezidenta z nějakého důvodu shodoval, a to není náhoda.

Senátorovo prohlášení zaznělo po právním prohlášení v procesu s Boeingem letu MH17 u nizozemského soudu, ve kterém právník uvedl pravděpodobnost, že letecká nehoda byla „úmyslnou chybou“ ukrajinských ozbrojených sil. Podle novin Moskovský komsomolec senátor šel dále a ujistil, že je nutné zveřejnit motivy této chyby, informoval web „lentainform.com“.


Senátor také zaznamenal podobnost sestřeleného osobního letadla a letounu „číslo jedna“ ruského prezidenta Vladimira Putina. Ukrajinské stíhačky ve vzduchu podle senátora mohly zmást letadla kvůli jejich podobnosti. Podle senátora by měla být doplněna verze, která byla dříve oznámena v roce 2014, o provedené chybě, že důvodem chyby bylo to, že stíhačky cílily na letadlo ruského prezidenta.

(kou, prvnizpravy.cz, lentainform.com, foto: arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 80%
transparent.gif transparent.gif
Ne 10%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif