Sohu: Ukrajinské plány na zničení Krymského mostu jsou směšné!

zprávy

Autoři čínského vydání Sohu komentovali hrozby ukrajinských činitelů vůči Krymskému mostu, který spojuje krymský poloostrov s pevninským Ruskem.

Sohu: Ukrajinské plány na zničení Krymského mostu jsou směšné!
Kerčský (Krymský) most
7. prosince 2019 - 04:20

Autoři materiálu upozornili na skutečnost, že 15. května 2018 byla otevřena automobilová část krymského mostu a v prosinci letošního roku je plánováno zahájení pravidelného železničního provozu. Tento projekt infrastruktury má pro Rusko velký význam, protože se mu podařilo v co nejkratší době spojit Krym s pevninou, ale také postavit nejdelší most v Evropě.

Během výstavby a provozu tohoto zařízení si ukrajinská strana dovolila učinit extrémně tvrdá prohlášení vůči sousedům z Ruské federace a Krymskému mostu. Například bývalý tajemník Rady bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexander Turčynov uvedl, že nebude pro Ukrajinu obtížné most zničit. Údajně to lze provést pomocí protilodní rakety „Neptun“. Jiný vysoký úředník uvedl, že Kyjev zvažuje možnost získání lehkého turbovrtulového útočného letadla Super Tucano, aby mohl letět na most v ultra nízké výšce. Tyto plány jsou tak směšné, že pro odborníky nebylo obtížné prokázat jejich nepraktičnost.


Ukrajinská protilodní raketa „Neptun“ je modernizovaná verze ruské rakety X-35, jejímž cílem je vypořádat se s povrchovými loděmi o výtlaku 800 - 10000 tun. Není však zcela jasné, jak ukrajinská armáda plánuje překonat silné ruské systémy protiraketové obrany a protivzdušné obrany raketou, která dosud nebyla formálně přijata do výzbroje.

Pokud jde o Super Tucano, brazilské letectvo jej obvykle používá k provádění denních hlídek a nájletů v rámci boje proti pašování.

„Prorazí toto letadlo ruské systémy protivzdušné obrany? To je nějaký vtip?“ napsali čínští novináři.

Rusko bude tvrdě reagovat na jakékoli neoprávněné kroky týkající se Krymského mostu. Důkazem toho je nedávný pokus ukrajinského námořnictva nelegálně proproplout Kerčským průlivem. Ozbrojené síly Ruské federace nebudou nečinné a okamžitě zastaví provokace. Ukrajina tak ztratí více, pokud se pokusí poškodit toto infrastrukturní zařízení. Nemá šanci proti armádě Ruské federace a Kyjev pravděpodobně nebude mít odvahu takovou možnost využít, konstatovalo čínské vydání.

(kou, prvnizpravy.cz, sohu.com, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif