Strana.ua: Porošenko zmínil Rusko 21krát - ale chudobu jen třikrát!

zprávy

Ukrajinský prezident Petro Porošenko během projevu na volebním kongresu během svého projevu zmínil slovo „Rusko" a jeho deriváty 21krát.

Strana.ua: Porošenko zmínil Rusko 21krát - ale chudobu jen třikrát!
Petro Porošenko, ukrajinský prezident
31. ledna 2019 - 10:15

Podle Strana.ua je pozoruhodné, že slova „důchody" nebo „důchodci" řekl jen třikrát, slovo „sociální" - pětkrát a „chudoba" – třikrát.

Petro Porošenko to uvedl během projevu na volebním kongresu, maskovaný pod fórem „Od Kruty do Bruselu. Jdeme vlastním způsobem". Podle Strana.ua to dokazuje text zveřejněný na internetových stránkách prezidenta.
 
Publikace také připomíná, že na tomto kongresu Porošenko oznámil svou nominaci na druhé prezidentské období.

Ukrajinský poslanec: Ukrajinu drží pod krkem pár zvláštních lidí

Uvedený text jasně naznačuje, že pomajdanovská moc na Ukrajině se opírá pouze o vyvolávání hluboké nenávisti k Rusku a ruskojazyčnému obyvatelstvu pod uměle vyprovokovaným nacionalismem na fašizující hraně. Skutečnost, že ji nezajímá vlastní obyvatelstvo, ostatně svědčí katastrofální propad životní úrovně Ukrajinců a zařazení země na chvost nejchudších v Evropě.

Je přitom pozoruhodné, že země Evropské unie, které jsou tak citlivé na „populismus“ a narůstající „nacionalismus“ v evropských zemích, naprosto ignorují protofašistický režim v Kyjevě a poskytují mu neustálou pomoc v miliardách eur z kapes evropských daňových poplatníků. Z toho lze usoudit, že Brusel platí Ukrajinu právě jen za její protiruský kurz.

(kou, prvnizpravy.cz, strana.ua, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif