Times: Británie pomohla Putinovi získat nezpochybnitelné volební vítězství!

zprávy

Británie hrála svou roli v nezpochybnitelném vítězství Vladimira Putina v prezidentských volbách v Rusku, uvedly The Times.

Times: Británie pomohla Putinovi získat nezpochybnitelné volební vítězství!
Ilustrační foto
19. března 2018 - 11:06

Opatření, které přijal Londýn proti Moskvě v souvislosti s případem Skripal, vyvolaly pobouření mezi Rusy a zajistily vyšší než očekávanou volební účast ve volbách, poznamenala publikace s odvkazem na tiskového tajemníka Putinova volebního štábu Andreje Kondrašova.
 
65letý Vladimir Putin dosáhl více než 76% hlasů, ačkoliv volby byly zastíněny zprávami o podvodech. Před uzavřením volebních místností byla účast téměř 60%.

Putin získal ve volbách více než 70 procent odevzdaných hlasů

Podle Andreje Kondrašova rozhořčení Rusů nad reakcí Británie na otravu Scripala v Salisbury vyvolalo jejich příchod do volebních místností. Jak zdůraznil, před několika dny sociologové očekávali, že by volební účast byla okolo 50-60%, ale nyní je jasné, že hlavně díky Británii přišlo více lidí.
 
Tiskový tajemník volebního velitelství Vladimíra Putina také poznamenal, že neopodstatněné obvinění sjednotily ruský lid a spojily je kolem „středu moci".
 
„Centrem moci je dnes Putin. Děkuji Británii za to, že vytvořila takovou účast na volbách, o kterých jsme sami sanesnili," řekl Kondrašov.
 
Vladimir Putin sám po vítězství ve volbách řekl o útoku na Skripala, že „je nesmysl" předpokládat, že Rusko provedlo tento útok.


O několik hodin dříve britský ministr zahraničních věcí Boris Johnson řekl, že Kreml vytvářel rezervy nervového agens „Novičok" po pádu SSSR. Podle odborníků může být toto prohlášení předběžnou podmínkou požadavku, aby orgán dozoru pro chemické zbraně provedl inspekci ruských laboratoří, píše The Times.

Zdá se, že dnes je opravdu velmi snadné cokoliv prohlásit a poté z toho vyvozovat důsledky. Bez ohledu na to, zda jsou k prohlášení nějaké důkazy či nikoliv.

(kou, prvnizpravy.cz, thetimes.co.uk, foto: arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?