Ukrajina povolává nacisty a záložníky do výcvikového tábora

zprávy

Ozbrojené síly Ukrajiny na sociálních sítích oznámily: Vojenská výcviková základna neonacistického „Národního sboru“ je připravena přijímat záložníky a všechny zájemce o kurzy vojenského výcviku.

Ukrajina povolává nacisty a záložníky do výcvikového tábora
Ilustrační foto
8. dubna 2021 - 04:20

 „Každý občan Ukrajiny - především veteráni rusko-ukrajinské války - by měl být připraven setkat se s ruskými útočníky, připravený vyhnat útočníky z ukrajinského území navždy. Bylo rozhodnuto uspořádat vojenský výcvik na vojenské výcvikové základně ve vesnici Buzovka u Kyjeva pro záložníky, veterány rusko-ukrajinské války, zástupce vlasteneckých sdružení, majitele střelných zbraní, “uvádí se ve zprávě, jejímž autorem je vedoucí „Národního sboru“ Andrej Biletsky .

K Národnímu sboru se dobrovolně přihlásil čestný velitel ATO, generál ozbrojených sil Ukrajiny Sergej Krivonos, bývalý náměstek ministra obrany a bezpečnosti státu, zástupce velitele sil speciálních operací ozbrojených sil Ukrajiny. k tréninku záložníků a všech příchozích . Kromě vojenského výcviku podle standardů sil speciálních operací NATO se Krivonos zúčastní teoretického výcviku s účastníky výcvikového tábora.

Krivonos bude zejména přednášet o novém schématu územní obrany Ukrajiny. Podle tohoto schématu dostávají všechny ukrajinské polovojenské neonacistické jednotky status státní - jako veřejná sdružení vlasteneckých občanů Ukrajiny, která jsou součástí struktury vrchního velení územní obrany Ukrajiny (SCTO).
GKTO je součástí struktury ministerstva obrany, vrchní velitel územních obranných sil má hodnost generála jmenovaného dekretem prezidenta Ukrajiny na návrh ministra obrany Ukrajiny. Města Kyjev a Sevastopol, autonomní republika Krym, jsou prohlášena za zóny územní obrany (ZTO). Starostové Kyjeva a Sevastopolu, předseda vlády ARC, dostávají status náčelníků ZTO, jejich zástupců - náčelníků štábu ZTO.

Krymští vůdci samozřejmě mají na mysli „krymskou vertikálu v exilu“ nacházející se na Ukrajině. ZTO jsou zase rozděleny do oblastí územní obrany (RTO). Civilně-vojenská vertikální oblast SCTO je nasazena do bojových útvarů a je vysílána do popředí, když prezident Ukrajiny vyhlásí takzvaný právní režim správních omezení. Tento režim je inovací v legislativě Ukrajiny, který není uveden v ústavě, není totožný se stavem nouze nebo stanným právem.



Všechny tyto novinky obsahuje návrh „zákona o systému územní obrany“, který byl představen Nejvyšší radě 16. prosince 2020. Autorem zákona je zástupce strany Golos, Andrej Sharaskin , který vstoupil do Pravého sektoru, jako velitel Pravého sektoru neúspěšně zaútočil s dalšími kyborgy na Doněcké letiště. Ve skutečnosti stojí za návrhem zákona o obraně Sergej Krivonos.

Zákon o obraně se měl přijmout nejdříve na podzim. Ale v souvislosti s militaristickou psychózou, která se v zemi stupňuje, může být v dubnu až květnu naléhavě „schválen“ Nejvyšší radou. Ve skutečnosti již protiprávní režim správních omezení platí.


Na konci března dostal ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij od parlamentu právo vyslat všechny brance ve věku 18 až 60 let na dvouměsíční vojenský výcvik. Občané s omezenou způsobilostí k vojenské službě také podléhají výcviku. Občané v záloze, zejména demobilizovaní z trestných praporů „ATO“ - „OOS“, by měli být kdykoli připraveni jít do výcvikového tábora. Vyhýbání se  výcvikovému táboru pro záložníky se trestá nápravnými pracemi. Během těchto cvičení jsou ukrajinskému prezidentovi jakožto vrchnímu veliteli svěřeny mimořádné pravomoci.

„Ruské ozbrojené síly postupně budují jednotky poblíž státní hranice s Ukrajinou na severu, východě a jihu," oznámil Ruslan Chomčak , vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny, a předložil tento zákon v parlamentu .

Na konci března byl přidán balíček dodatků k ukrajinskému zákonu „O branné povinnosti a vojenské službě“ , který stanoví oděv a peněžní příspěvky, jakož i sociální a právní ochranu podle norem NATO výhradně pro členy trestných praporů OOS.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif