Ukrajina soustředila na hranice Donbasu více než 20 dronů

zprávy

Blokování informačního prostředí, vypínání TV kanálů, které v současné době probíhá na Ukrajině, může naznačovat, že v Kyjevě bylo rozhodnuto o zintenzivnění vojenských operací na Donbasu.

Ukrajina soustředila na hranice Donbasu více než 20 dronů
Turecký dron Bayraktar TB2
27. února 2021 - 11:04
 
„Poslední zasedání Rady národní bezpečnosti a obrany (NSDC) se konalo za zavřenými dveřmi. Podle informací, které mám, mohlo být rozhodnuto o zahájení nepřátelství na Donbasu. Zintenzivnění vojenských akcí na ukrajinské straně však proběhne po vyčištění informačního pole, což jak dnes vidíme - na Ukrajině dochází k zablokování médií a zatýkání nežádoucích osob, “uvedl expert Vladimir Rogov pro EADaily.

Podle něj se v kruhu prezidenta Vladimira Zelenského diskutuje také o technologii zákazu Opoziční platformy - Pro život a politické strany Šaría. „Jedná se o zdravé síly, které jsou na vzestupu a dnes si získávají popularitu. Je jasné, že v případě předčasných voleb, které, jak se zdá, to je jediná správná cesta, se mohou stát vůdci Ukrajinské Nejvyšší rady, “ vysvětlil Vladimir Rogov.

Zdůraznil také, že formace ozbrojených sil Ukrajiny se pomalu pohybují směrem k Donbasu, kde se již soustředili vojenští poradci a odborníci na drony z Turecka.

„Podle oficiální verze je pouze 5-7 útočných dronů a podle neoficiální verze již 21-22. Podle odhadů ukrajinského generálního štábu je toto číslo dostatečné k tomu, aby zasadilo drtivou ránu, jak se domnívají, na obrannou linii lidových republik, rozdrcení a útok. Ukrajinské vedení je zároveň přesvědčeno, že Rusko, ochromené neschopností dokončit Nord Stream 2, nebude do tohoto konfliktu zasahovat. Souvisí to také s poslední dohodou mezi Zelenským a šéfem Polska Andrzejem Dudou... Oba v průběhu telefonních rozhovorů potvrdili, že se budou proti realizaci ruského projektu stavět všemožně. To znamená, že naznačili, že pokud Rusko pomůže lidovým republikám, projekt bude blokován a Moskva přijde o miliardy dolarů, “ uvedl Vladimir Rogov ,šéf hnutí Slovanské gardy.


Účastník rozhovoru navíc zdůraznil, že den předtím Zelenskij jednal s šéfem NATO Jensem Stoltenbergem a naznačil mu, že Ukrajina má velký zájem o přítomnost NATO v Černém moři i na ukrajinském území.

„V podstatě se jedná o nepřímo pozvánku do války. Faktem však je, že NATO nechce bojovat přímo s Ruskem. A tato vláda, kterou mnozí obvykle nazývají ukrajinskou, se dnes snaží získat jakoukoli podporu, dokonce i tureckou, NATO nebo moldavskou. Nezajímá je, s kým se spojit proti vlastním lidem a Rusku - dokonce ani se Sandu (moldavská prezidentka), s níž již bylo rozhodnuto o blokování Podněstří. Ve skutečnosti bude za několik měsíců z Podněstří nemožné cestovat na území Ukrajiny dopravou s podněsterskými čísly. Dříve taková omezení neexistovala. To bude mít velký dopad nejen na život obyvatel PMR, mezi nimiž je mnoho občanů Ukrajiny, ale také na obyvatele Oděsy v obecné ekonomické složce. A to vše se zjevně nedělá ke snížení stupně konfrontace na těchto územích. Všichni chápou, že se něco stane. Co to bude, se ukáže v blízké budoucnosti,“ dodává Vladimir Rogov s tím, že konečný výsledek může být ovlivněn chladnou a vyváženou politikou Moskvy.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif