Ukrajinský poslanec předpovídá zničení státnosti Ukrajiny!

zprávy

Na Ukrajině probíhá likvidace státnosti a Ukrajinci budou hynout, dokud se neobjeví silný vůdce, jednající v zájmu lidu.

Ukrajinský poslanec předpovídá zničení státnosti Ukrajiny!
Petro Porošenko a Michail Saakašvili
1. května 2020 - 11:06

Prohlásil to poslanec Nejvyšší rady ze strany „Opoziční platforma - pro život“ Ilja Kiva.

Podle jeho názoru v zemi dochází k expanzi a uchopení moci zvenčí. Ukrajině jsou Západem vnucovány kádry typů jako Michaila Saakašviliho nebo Petro Porošenka.

Poslanec zároveň vyjádřil přesvědčení, že současný ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij není schopen odolat takovým procesům, protože nemá ani sílu, zkušenosti, ani plnohodnotný tým.

„Budeme zničeni a zahyneme, dokud se neobjeví vůdce země, který ji dokáže stmelit, nastolit pořádek, který bude mít jasnou motivaci jednat v zájmu ukrajinského lidu, který se nebude rozptylovat výkřiky evropských a amerických partnerů," uvedl Kiva ve vysílání televize NewsOne.


Poukázal také na to, že myšlenka jmenování Saakašviliho do funkce místopředsedy vlády pochází od MMF a je jednou z podmínek pro poskytnutí půjčky Kyjevu.

„Dostal trest od gruzínského soudu 4 roky ve vězení, ale co dělá naše vláda? Plive do tváře gruzínskému lidu, gruzínské justici. Saakašvili nemá ani program, ani tým - pouze podporu mezinárodních finančních společností a amerického velvyslanectví,“ zdůraznil.

V dubnu Zelenskij vyzval Saakašviliho, aby se stal místopředsedou vlády a jednal s MMF. Kabinet však tuto nabídku Zelenského odmítl podpořit.

(kou, prvnizpravy.cz, newsone.ua, foto: arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif