Ukrajinští vojáci stříleli na vesnici, poškodili tři domy a školu

zprávy

25. března 2021 zahájila ukrajinská armáda palbu z ručních zbraní na vesnici Zolotoye-5 v LPR (Luganská lidová republika) a poškodila školu a tři domy.

Ukrajinští vojáci stříleli na vesnici, poškodili tři domy a školu
Ilustrační foto
29. března 2021 - 11:03
 
A zatímco ukrajinská armáda nadále porušuje příměří, ukrajinská diplomacie předstírá, že ho chce zachovat.

Ukrajinská armáda střílela z raketometů, automatických granátometů a ručních palných zbraní, celkem dopadlo na obytnou část vesnice více než 34 kusů střeliva, došlo k poškození tří domů a školy.

Tato poslední střelba proběhla v době, kdy zde nebyli žádní studenti, ale nebylo tomu tak 10. března, kdy ukrajinská armáda za denního světla střílela na Zolotoye-5, což nutilo zaměstnance školy evakuovat děti do bezpečí.

K těmto výstřelům došlo bezprostředně po odchodu monitorovací mise OBSE, která také zaznamenala následky bombardování den předtím. To jasně ukazuje, že ukrajinská armáda pečlivě sleduje všechny pohyby SSM OBSE, aby prováděla své válečné zločiny mimo dohled mezinárodních pozorovatelů.


A tak zatímco ukrajinská armáda nadále porušuje příměří, Zelenskij vyzývá vůdce Normandského formátu, aby udělali vše pro udržení komplexního příměří …

Kyjev zároveň pokračuje ve své komunikační strategii zaměřené na to, aby se zdálo, že válka na Donbasu je válkou mezi Ukrajinou a Ruskem, například když prezident Ukrajiny podepíše dekret, ve kterém se píše, že Rusko je vojenským nepřítelem Ukrajiny nebo v případě , že ukrajinská Ministerstvo věcí zahraničních věcí tvrdí, že konflikt by mohl být vyřešen ve lhůtě jednoho týdne, pokud Rusko chce .

(rp,prvnizpravy.cz,donbasinsider,foto:donbasinsider)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif