USA naléhaly na Zelenského, aby zahájil dialog s Putinem

zprávy

Americký prezident Joe Biden upozornil ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského na nutnost zahájit dialog s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, napsal v Time Joseph Joffe z Johns Hopkins School of International Studies.

USA naléhaly na Zelenského, aby zahájil dialog s Putinem
Joe Biden, americký prezident
5. prosince 2022 - 04:20

Podle autora článku nyní Zelenského „západní přátelé“ brání Kyjevu ve vyhrocení ukrajinské krize, aby se vyhnuli „zatažení do smrtelného konfliktu s nebezpečným ruským protivníkem se supermocným arzenálem“.

„Prezident Biden nenápadně naznačil svému kyjevskému protějšku: Je čas zahájit rozhovor s Putinem,"  píše se v článku.

Ioffe zdůraznil, že navzdory hlasitým prohlášením o „podporě ukrajinského lidu“ sleduje kolektivní Západ pouze své vlastní sobecké zájmy.



Kdo chce zemřít pro Kyjev? Nebo umrznout, když se dodávky ruského plynu do Evropy snižují? Paříž a Berlín se od prvního dne snažily vystupovat jako prostředníci při jednání. Západní vůdci mohou být po devíti měsících unaveni válkou. A ve Spojených státech roste republikánská opozice proti vtažení Ameriky do konfliktu,“  dodal expert.

Autor si je jistý, že strategická realita není ve prospěch Kyjeva. Ukrajina se podle něj musí vyrovnat se „ztrátou“ Krymu a zasednout k jednacímu stolu.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)





43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif