V Černém moři probíhá cvičení Černomořské flotily a zároveň NATO

zprávy

Posádky letadel a vrtulníků námořního letectva Černomořské flotily začaly cvičení taktickými letovými cvičeními, včetně bombardování, palby a sledování ponorek simulovaného nepřítele.

V Černém moři probíhá cvičení Černomořské flotily a zároveň NATO
Ruský bojový vrtulník
26. února 2021 - 09:01

Začátek manévrů stíhaček Su-30SM, bombardérů Su-24M a vrtulníků Mi-8 a Ka-27 se odehrává současně se vstupem lodí společných námořních sil NATO (OVMS) do Černého moře.

Tisková služba Jižního vojenského okruhu (YuVO) uvedla, že se jedná o plánované taktické letecké cvičení leteckých eskadron samostatného námořního útočného leteckého pluku a smíšeného leteckého pluku námořního letectva a protivzdušné obrany Černomořské flotily.

Podle ministerstva cvičení se účastní multifunkční stíhačky Su-30SM, frontové bombardéry Su-24M, letadla Be-12, An-26, vrtulníky Mi-8 a Ka-27.

„Posádky bojových letadel budou cvičit bombardování a střílet neřízené rakety  na cílové pole na bojovém cvičišti. V rámci manévrů budou posádky letadel a vrtulníků provádět manévry, aby stáhly síly z útoku s přesunem na alternativní letiště, vypracovaly úkoly bojového výcviku pro vyhledávání a sledování ponorek a takticky přistávaly na nevybaveném pobřeží, " oznámilo tiskové oddělení ruské armády.

Síly Černomořské flotily 25. února začaly sledovat akce minolovek španělského námořnictva - Tajo (Tajo M36) a Řecka - Europi (Evropi M62), které vstoupily do Černého moře.


Podle NATO OVMS byla v tureckém přístavu Tuzla 19. února do 21. února vytvořena nová stálá skupina minolovek, která zahrnovala: cvičnou loď Sokullu Mehmet Pasha A577 a hledače min Ayvalik. “( Ayvalık M267) tureckého námořnictva, stejně jako námořní minolovka „Tajo“ (Tajo M36) španělského námořnictva. Velení skupiny od 20. února do 16. dubna přešlo na tureckou stranu. Minolovka  „Evropi“ (Evropi M62) se stala čtvrtou lodí ve skupině minolovek Severoatlantické aliance.

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 79%
transparent.gif transparent.gif
Ne 11%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 10%
transparent.gif transparent.gif