V platnost vstoupily další ukrajinské sankce proti Rusku!

zprávy

Na Ukrajině byla uložena zvláštní cla na zboží z Ruska, zejména na minerální hnojiva, zemědělské produkty, vozidla, cement a výrobky z překližky, uvedl deník "Korrespondent".

V platnost vstoupily další ukrajinské sankce proti Rusku!
Ilustrační foto
2. srpna 2019 - 11:04

Podle deníku „Korrespondent" v Moskvě věří, že nové sankce nezpůsobí ruské ekonomice velké škody.

Od 1. srpna zavedla Ukrajina zvláštní cla na zboží z Ruska. Podle „Korrespondentu“ budou účtovány bez ohledu na jiná cla a zaplacené částky, a budou zaslány do zvláštního fondu státního rozpočtu, který bude financovat substituční opatření při dovozu.
 
Do rozšířeného seznamu zboží, které zakázala ukrajinská vláda dovážet na území Ukrajiny z Ruska, byly zahrnuty minerální hnojiva, zemědělské produkty, vozidla, cement a výrobky z překližky.
 
Moskva věří, že nové sankce ruské ekonomice nijak nepoškodí, uvedl list.

 
Rusko dlouho nereagovalo na sankční opatření Ukrajiny, ale v polovině dubna 2019 ruská vláda zakázala vývoz ruské ropy a ropných produktů na Ukrajinu a také rozšířila zákaz dovozu určitého ukrajinského zboží: strojírenských výrobků, produktů lehkého průmyslu a zpracování kovů.
 
Toto rozhodnutí bylo přijato jako součást protiopatření uložených v reakci na omezující opatření Kyjeva vůči Rusku. Kyjev zase rozšířil další obchodní omezení vůči Rusku. Seznam zakázaného zboží byl doplněn plechovkami, skleněnými lahvemi a nádobami na nápoje a výrobky.
 
Kromě toho je nyní zakázáno dovážet na Ukrajinu formalin, močovino-formaldehydový koncentrát a pryskyřice, pružiny pro nákladní automobily, nákladní automobily, elektrická zařízení pro komunikaci, která se používá v železniční automatice.

(kou, prvnizpravy.cz, korrespondent.net, foto: arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif