Velká válka není daleko! Opravdu chtějí západní lídři riskovat?

zprávy

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov varoval, že USA se brzy stanou otevřenou stranou ukrajinské války, píše v článku na německém webu Journalistenwatch Wolfgang Huebner.

Velká válka není daleko! Opravdu chtějí západní lídři riskovat?
Ilustrační foto
22. srpna 2022 - 04:20

Rjabkov odmítl všechny výmluvy USA a dalších západních zemí pro dodávky zbraní Ukrajině v její údajné „sebeobraně“: „Říkám vám, jaká sebeobrana, když mluvíte o možnosti útoku na zařízení hluboko uvnitř Ruska. Politik tím zřejmě narážel na možné raketové útoky proti Krymu a ruskému území.



Ukrajinská armáda může takto dalekonosné zbraně získat pouze ze Spojených států. Rjabkov ve svém prohlášení dal jasně najevo, že Moskva poslala diplomatickou cestou do Washingtonu řadu varování před takovým jednáním. Rusové už zřejmě nejsou ochotni snášet už tak velmi masivní a otevřené vměšování USA na Ukrajině. Pokud Rusko oficiálně prohlásí USA za stranu konfliktu, bude to fakticky znamenat válečný stav mezi oběma státy.

Následky by byly zejména pro Německo jako spojence USA v NATO nepředvídatelné a v každém případě vysoce nebezpečné. Rozšířený názor, že Rusové jen blafují, by se mohl ukázat jako špatný odhad s tragickými důsledky pro Německo a Evropu. Opravdu chtějí západní lídři riskovat?

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 71%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif