Zuckerberg bude mít od února k dispozici všechna vaše data

zprávy

Tentokrát byla spuštěna akce od nejpopulárnějšího messengeru na světě - WhatsApp. Nutí své uživatele, aby souhlasili s přenosem jejich údajů na Facebook, společnosti, která tuto službu vlastní.

Zuckerberg bude mít od února k dispozici všechna vaše data
Mark Zuckerberg, spoluzakladatel, prezident a výkonný ředitel Facebooku
11. ledna 2021 - 10:16

Poté na internetu začala vlna kritiky WhatsApp a v několika zemích bylo zakázáno jej používat pro vládní úředníky. Mnoho uživatelů messenger odmítá.

Zajímavé je, že se to všechno děje během dvou paralelních procesů. Na jedné straně se americké úřady rozhodly rozdělit společnost Marka Zuckerberga jako monopol na trhu s internetovými kurýry.

Na druhé straně sociální sítě a další platformy v IT oboru nedávno zavedli ve Spojených státech skutečnou cenzuru, která zakazála prezidenta Donalda Trumpa a jeho příznivce.


Jaký je problém s WhatsApp?

Tento týden messenger aktualizoval své zásady ochrany osobních údajů , které uvádějí, že nyní všechna uživatelská data budou převedena do Faebooku.

„Jako součást společnosti Facebook společnost WhatsApp přijímá a sdílí informace od jiných společností na Facebooku. Můžeme použít informace, které od nich dostáváme, a oni mohou používat informace, které s nimi sdílíme, aby nám pomohly vyvinout, poskytnout, vylepšit, porozumět, přizpůsobovat, udržovat a propagovat naše služby, včetně produktů Facebook, “uvádí web aplikace.

To znamená, že osobní údaje uživatelů - jejich korespondence, geolokace, transakce - budou nyní k dispozici všem společnostem, které jsou součástí „rodiny“ Marka Zuckerberga.

Noví uživatelé jsou ve výchozím nastavení vyzváni k přijetí nové zásady. Oznámení o tom také existuje. Navíc se říká, že po 8. únoru nebude aplikace fungovat bez schválení nových podmínek.

(rp,prvnizpravy.cz,strana.ua,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif