Německo: Grónsko není na prodej, my nabízíme Trumpovi Sársko

zprávy

Německá vláda však nyní signalizovala ochotu prodat Sársko Spojeným státům, když vidí jak Donald Trump hledá nějakou vhodnou nemovitost. Cena  za spolkový stát jak se se ukazuje, může být flexibilní.

Německo: Grónsko není na prodej, my nabízíme Trumpovi Sársko
Sársko je průmyslová země
17. srpna 2019 - 11:34

„Když jsme slyšeli, že Trump v současné době hledá nové oblasti, spolkovou vládu samozřejmě okamžitě napadlo nabídnout Sársko, “ řekl mluvčí kancléřství.  „Za miliardu dolarů může být Sársko zítra americkým územím, nebo řekněme  500 milionů, protože jsme přátelé."

Přestože Sársko nemá žádné významné nerostné zdroje, přijatelnou velikost nebo kulturní hodnoty, ale je konec konců ve strategické  poloze ve střední Evropě, tak za 250 milionů - pokud zahrnete více slev – to není špatný obchod.

„250 milionů dolarů není to ještě příliš drahé?“ ptá se mluvčího. „Můžeme také snížit na 100 milionů dolarů, nebo 50 milionů dolarů a láhev Jacka Danielse. To je téměř zadarmo.“


I přes další nabídky ve výši 20, 10, 5 a milion, zůstane Sársko bude pravděpodobně nadále v německém vlastnictví, protože USA dosud neprojevily žádný zájem.

(rp,prvnizpravy.cz,postilion,foto:arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif