TheRealDeal: Nemocnice ve Wu-chanu byla postavena za 10 dní!

zprávy

V pondělí plánují čínské úřady otevřít novou nemocnici pro pacienty s koronavirem v Chu-pej, poblíž města Wu-chan, která byla postavena za pouhých 10 dní, píše uznale TheRealDeal.

TheRealDeal: Nemocnice ve Wu-chanu byla postavena za 10 dní!
Nově postavení nemocnice v čínské Chu-pej
3. února 2020 - 11:10

Podle portálu bude nemocnice schopna pojmout nejméně 700 lidí a místní úřady chystají v blízké budoucnosti dokončit další nemocnici - která tentokrát bude moci přijmout 1600 pacientů.

V pondělí plánují čínské úřady otevřít ve Wu-chanu o rozloze 7,6 tisíc metrů čtverečních k léčbě pacientů s koronavirem. Stavba byla dokončena za pouhých 10 dní, píše TheRealDeal.

Nová nemocnice s názvem Hoshenshan se nachází v čínské provincii Chu-pej, která se stala epicentrem vypuknutí koronaviru, na který zemřelo více než 360 lidí.

 
Státní kanál CGTN vysílal nepřetržitý stavební proces. Na komplexu, schopného pojmout 700 až 1000 pacientů, pracovalo asi 4 tisíce pracovníků a 100 jkusů těžké techniky.
 
Nemocnice byla postavena z prefabrikovaných bloků o velikosti přibližně 30 metrů čtverečních. Samotný projekt vychází z pekingské nemocnice, kterou čínské orgány postavily v roce 2003 během epidemie viru SARS za pouhý týden.
 
V komplexu bude pracovat čínská armáda; kromě toho ústřední vláda vyzvala 6 000 zdravotnických pracovníků a lékařů, aby bojovali proti propuknutí nákazy. Vláda Chu-pej zároveň staví v blízkosti nemocnice novou nemocnici s 1,6 tisíci lůžky, která by měla otevřít dveře ve středu, poznamenává portál.

(kou, prvnizpravy.cz, therealdeal.com, foto: ecns.cn)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?