Trumpův štáb žene CNN k soudu za „lži a dyfamace“!

zprávy

Ústředí volební kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa zažalovalo CNN za zveřejnění „russiagate“, informovala televize Fox News.

Trumpův štáb žene CNN k soudu za „lži a dyfamace“!
Ilustrační foto
9. března 2020 - 11:04

Podle kanálu je CNN obviněna z urážlivých obvinění, že Trump hledal pomoc u Ruska ve volbách do roku 2020. CNN tvrdila, že Trumpův štáb „posuzuje potenciální rizika a přínosy opětovného získání ruské pomoci v roce 2020 a rozhodlo se tuto možnost dále zvažovat“.

Trumpovo ústředí požadovalo tyto publikace vyvrátit, ale CNN odmítla.

Ve Spojených státech musí žalobce v případech týkajících se urážky na cti médií prokázat nejen nepravdivost publikace, ale také to, že tato publikace lhala úmyslně a s cílem způsobit škodu. Proto takové nároky zřídkakdy u soudu uspějí. Trump opakovaně řekl, že je nespokojen se stávajícími zákony o urážce na cti a rád by je zpřísnil.


Před CNN žaloval Trump ústředí Washington Postu a New York Times. Trump vede s těmito médii, které převážně podporují jeho politické oponenty, ostrou verbální válku.

„Russsiagate“ vyšetřoval zvláštní žalobce Robert Mueller. Po dvouletém vyšetřování obvinil Mueller v roce 2019 Rusko z vměšování do amerických voleb v roce 2016 (Moskva to popírá), ale nenašel důkazy Trumpovy „tajné dohody“ s Ruskem, jejíž přítomnost byla popřena nejen v Kremlu, ale také v Bílém domě.

(kou, prvnizpravy.cz, foxnews.com, foto: arch.)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif