Extinction Rebellion: Koronavirus je lék, člověk je mor!

zprávy

V dobách koronaviru ekologičtí „rebelové“ Extinction Rebellion ukazují své skutečné tváře.

Extinction Rebellion: Koronavirus je lék, člověk je mor!
Koronavirus je lék, člověk je mor
27. března 2020 - 06:20

První plakáty byly spatřeny ve Velké Británii a ukazují, co si hnutí XR myslí o svém vlastním druhu: „Koronavirus je lék, člověk je mor“ lze si přečíst.

Oficiálně hnutí XR s tím nechce mít nic společného. „Pravicoví extremisté jsou původci těchto nálepek,“ uvádí se v prohlášení XR. Je to důvěryhodné?


„Země se uzdravuje. Voda a vzduch jsou čistší. Koronavirus je lék. Člověk mor “, s tímto tweetem způsobila skupina XREast Midlands rozruch Více než 1500 kliků typu „like“ vyzvalo vedení XR, aby zasáhli. Účet není spravován Extinction Rebellion UK nebo Extinction Rebellion East Midlands.

„Tato zpráva je v rozporu se zásadami a hodnotami společnosti XR,“ je  oficiální stanovisko XR.


Pokud se jedná o skutečně „pravicovou“ dezinformační kampaň, tak se zdá, že byla úspěšná, protože mnoho aktivistů XR na twitteru píše své názory, komentuje a sdílí je.

Podle britského spisovatele, novináře a publicisty Jamese Delingpoleho je perspektiva v hnutí pevně zakotvena. Ve své knize „Vodní melouny: Jak environmentalisté zabíjejí planetu, ničí ekonomiku a kradou budoucnost vašich dětí. Brit ukazuje řadu příkladů, které se zjevně velmi hodí do misantropického schématu samozvaných ochránců planety.

V souladu s tím Římský klub, který se zavazuje k „udržitelnosti“ a „ochraně ekosystémů“, tvrdí: „Země má rakovinu. Rakovina je lidská.“ Citát, o kterém se říká, že pochází ze studie z  roku 1974„ Lidstvo v bodě obratu “. Respektovaný sir David Attenborough znovu a znovu varuje před přelidněním lidských bytostí a vidí své vrstevníky jako „obtěžovatele“.

Attenborough je kurátorem organizace pro záležitosti obyvatelstva, dříve známé jako Optimum Population Trust, která do roku 2011 na svých webových stránkách tvrdila, že počet obyvatel v té době by se měl snížit ze 6,8 miliardy na „šetrnější k životnímu prostředí“ 5,1 miliardy.

Toto tvrzení není nové. Mezi environmentalisty je od 70. let 20. století velmi rozšířené a získalo si pevné místo v tmavě zeleném srdci, zejména mezi levicovými elitami. Planeta by byla lepší bez svého vlastního druhu.

Extinction Rebellion považuje sociální a ekologická témata za nerozlučně spojená a vzájemně propojená. Jsme celospolečenské hnutí, otevřené všem, kteří chtějí napravovat současný stav věcí. Na základě našich principů se jasně vymezujeme proti rasismu, xenofobii, sexismu, sociálnímu vyloučení a rozdělování společnosti na my a oni. Jednotlivci a skupiny vyznávající tyto hodnoty tak jednají proti našim základním principům a nemohou být součástí hnutí.

Naše principy jsou v souladu s naší vizí o lepší budoucnosti a cílem sloužit životu. Vytvářejí naši kulturu a odrážejí vše, co je pro nás důležité. Jsou podstatou naší identity  (píšese na webových stránkách hnutí Extinction Rebellion v České Republice).


(rp,prvnizpravy.cz,journalist,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif