Fóra v Davosu se zúčastní šéfové BlackRock, Pfizer, US tajné služby

byznys

Příští týden se bohatí a mocní tohoto světa znovu setkají v Davosu na Světovém ekonomickém fóru (WEF). Novinář Jordan Schachtel nedávno získal seznam účastníků letošního setkání WEF. S výjimkou některých zástupců vlády jsou tam uvedeni všichni účastníci.

Fóra v Davosu se zúčastní šéfové BlackRock, Pfizer, US tajné služby
Šéf WEF Klaus Schwab
12. ledna 2023 - 10:30

Seznam je jako vždy zajímavý.  Pohled na původ účastníků ukazuje: kromě politických, obchodních a mediálních elit z USA a Evropy se letošního WEF zúčastní různí aktéři z Afriky a Latinské Ameriky. Mnoho účastníků pochází také z Asie – včetně Jižní Koreje, Pákistánu, Saúdské Arábie, Hongkongu a Indie.

Ruští a čínští účastníci však nejsou vítáni.  Pryč jsou časy, kdy proti sobě stáli nepřátelští státníci na WEF. Diplomacie a ochota mluvit mezi geopolitickými protivníky: Žádná.

Na WEF přítomni zástupci velkých západních korporací,  které německý novinář Paul Schreyer kdysi označil za „politické byro kapitalismu“, včetně Nestle, BlackRock, SAP, Siemens, PWC, McKinsey, Glencore, UBS a Julius Baer , Credit Suisse a mnoho dalších.

Přibližně půl tuctu vysoce postavených zaměstnanců je jen z BlackRock,  největšího správce majetku na světě, který drží významné podíly téměř ve všech velkých západních společnostech. Včetně generálního ředitele Laurance D. Finka a Philippa Hildebranda, bývalého prezidenta Švýcarské národní banky a současného místopředsedy BlackRock.

V Davosu nebudou chybět ani silní muži farmaceutických společností:  Mezi nimi Albert Bourla, CEO společnosti Pfizer, Stéphane Bancel, CEO Moderna a vlivní lidé z Nadace Billa a Meliny Gatesových.

Nejsou to však jen americké korporace, které  jsou přítomny, přítomni jsou také někteří z nejmocnějších aktérů v politice a současná americká vláda.  Mezi nimi : Martin J. Walsh, ministr práce, Avril Haines, ředitelka National Intelligence, Katherine Tai, United States Trade Representative, Christopher Wray, ředitel FBI, Samantha Power, ředitelka Agentury Spojených států pro mezinárodní rozvoj.



Ze Švýcarska jsou:  Ministryně obrany Viola Amherd, armádní náčelník Thomas Süssli, ministr hospodářství Guy Parmelin a vysoce postavení kantonální politici a vládní radní.

Kromě ministra zahraničí Alexandra Schallenberga může Rakousko  počítat s ministrem práce Martinem Kocherem a ministrem financí Magnusem Brunnerem. Mediální portál  tkp  upozorňuje  , že poslední dva jmenovaní jsou v Rakousku pravidelně označováni za nástupce kancléře Karla Nehammera.


Významnými politickými hosty ze  sousedního státu Německo jsou: Bývalý ministr zdravotnictví Jens Spahn a klimatická aktivistka Luisa Neubauerová. Nesmí chybět ani spolkový předseda SPD Lars Klingbeil.

Totéž samozřejmě platí pro alfa novináře korporátních médií.  Ze Švýcarska se v akci představí Eric Gujer, šéfredaktor  NZZ , Christian Dorer, šéfredaktor skupiny  Blick/Ringier a Patrick Müller, šéfredaktor  titulů CH-Media . Graubündenské Alpy.

Švýcarský horský vzduch si užijí i vysoce postavení zástupci médií z Německa,  USA a Rakouska. Například vysoce postavení zaměstnanci a novináři z těchto mediálních domů:  New York Times ,  Hubert Burda Media ,  Süddeutsche Zeitung ,  ZDF ,  Welt am Sonntag ,  Zeit ,  Deutsche Welle  a Austrian  Standard .

(rp,prvnizpravy.cz,jouwatch,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif