Google útočí na vydavatele válečných příspěvků o Ukrajině

byznys

Na platformě AdSense společnosti Google stojí : „Kvůli válce na Ukrajině pozastavíme zpeněžení obsahu, těm, kteří válku zneužívají, odmítají nebo schvalují“.

Google útočí na vydavatele válečných příspěvků o Ukrajině
Ilustrační foto
17. října 2022 - 04:20

Google AdSense je reklamní program, pomocí kterého můžete vydělávat peníze na obsahu, jako jsou blogy, webové stránky nebo videa na YouTube . Klienti platí za inzerci prostřednictvím něj a vy získáte část těchto příjmů hostováním reklam na svém webu nebo kanálu.

Google AdSense je v podstatě místo, kde youtubeři a majitelé webových stránek vydělávají peníze z reklamy. Takže v zásadě, pokud na YouTube zveřejníte video, které souvisí s ukrajinskou válkou, které se jim nelíbí, nebo na svůj blog uveřejníte příspěvek o ukrajinské válce, který je naštve, máte ZÁKAZ vydělávat peníze.

Neskutečně velký dosah Google


Mají také obrovskou kontrolu nad soukromými společnostmi působícími v reklamních sítích, které dodávají vydavatelům nabídky za reklamy. Když se Google Adsense připojí k nabídkovému procesu, příjem vydavatelů se výrazně zvýší, obvykle až 10x. Bez klientů Google Adsense, kteří přihazují za prostor, je méně uchazečů a tržby klesají. Stručně řečeno, tam, kde vydavatel vydělával 10 000 $ měsíčně, protože Google Adsense ucházel o prostor, nyní vydělává 1 000 $.

Všemocný Google zjevně cenzuruje pomocí „ekonomického“ tlaku na vydavatele.

Je ekonomická cenzura novinkou?

Zde je trochu historie k tomuto problému

V únoru 2003 Google přestal zobrazovat reklamy neziskové organizace Oceana protestující proti praktikám čištění odpadních vod velkých výletních lodí. Google s odkazem na své redakční zásady uvedl, že „Google nepřijímá reklamu, pokud reklama nebo stránka vystupuje proti jiným jednotlivcům, skupinám nebo organizacím. “Politika" byla později změněna.

V dubnu 2014 Google přijal reklamy od pro-choice interrupční lobbistické skupiny NARAL, ale odstranil reklamy na některá těhotenská centra proti potratové krizi . Google odstranil reklamy z webového vyhledávání poté, co vyšetřování NARAL našlo důkazy, že reklamy porušovaly zásady společnosti Google proti klamavé reklamě. Podle NARAL lidé používající Google k vyhledávání potratových klinik našli reklamy na krizová centra proti potratům . Google uvedl, že při uplatňování svých standardů reklamních zásad týkajících se relevance, srozumitelnosti a přesnosti reklam dodržel postupy společnosti.

V září 2018 Google odstranil z YouTube placenou reklamu od příznivců ruské opozice, kteří naléhali na Rusy, aby se zúčastnili protestu konaného 9. září.

Ruská Ústřední volební komise dříve zaslala společnosti Google žádost o odstranění reklamy s tím, že porušuje volební zákony, které požadují „den ticha“ o volebních záležitostech před hlasováním, ale reklama byla zablokována i v regionech, kde nebylo na září nastaveno žádné hlasování. 9 a v regionech, kde úřady povolily protesty proti důchodové reformě.

VT pracuje online jako vydavatel od roku 2004; to je více než 18 let! Bylo to místo pro svobodu projevu. Prostě autory NECENZURUJEME, i když považujeme jejich postoje k otázkám za urážlivé nebo odporné. Zaujali jsme stanovisko, že o jejich relevanci rozhodne volný trh; ne Google nebo vláda.

A ve skutečnosti v letech 2004–2015, bez ohledu na výše uvedené problémy, byl internet dobrým prostorem pro svobodu projevu a místem, kde byly slyšet alternativní hlasy. Ale od roku 2016 byl tlak zesílený kampaní bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby označil vše, s čím NEsouhlasil, jako „falešné zprávy“. Takže poté, co všichni biggies dostali "The Fear" a začali mlátit alternativní vydavatele zleva a zprava.

A teď jsme tady. Spravedlivé nebo ne, taková je realita roku 2022.



VT a Google Adsense

VT nemá žádný vztah s Google Adsense. Google Adsense zakázal vše VT v dubnu 2017; před více než 5 lety. Takže po zákazu začal mít VT zákaz přístupu na sociální média, tj. Facebook. Je zřejmé, že mnoho hráčů bere podněty od Googlu. VT stále přežívá, protože je provozován dobrovolníky a NEPOŽADUJE k provozu velké peníze, jako většina vydavatelů. Žije tedy v online světě, kterému dominuje Google. Ale to NENÍ snadné, protože neustále staví do cesty nové překážky. Ale VT stále uhýbá, pohupuje se a plete, aby se vyhnul jejich úderům. Zatím, kde stále stojíme.

Mohou tvůrci obsahu stále publikovat problémy, které se Google nelíbí?

ANO! Zatím je odpověď ano. Ale realita je taková, že nedojde k žádnému peněžnímu zisku a je více než pravděpodobné, že obsah bude stlačen ve vyhledávání, aby byl co nejblíže neviditelnosti.

Technicky tedy Google NEBRÁNÍ vydavatelům ve zveřejňování, pouze je činí prakticky neviditelnými ve srovnání s velkými influencery a bere jim moc ovlivňovat. Jinými slovy, když spadne strom v lese, kde relativně nikdo nežije, slyší to široká veřejnost? Ne,  A tady je příčina a následek!

Lze obnovit svobodu?

V Číně ústřední vláda kontroluje, co vidí široká veřejnost na internetu. V USA jsou to velké internetové korporace.

Zdá se nám tedy, že má-li být skutečná svoboda myšlení a projevu obnovena na internetu spravedlivým způsobem, musí dojít k vládnímu protimonopolnímu rozpadu tohoto odvětví, podobně jako k rozpadu Standard Oil na počátku 20. století. Ale na obzoru ŽÁDNÁ taková není; žádné světlo na konci tohoto tunelu. Takže buď hrajete jejich hru, nebo končíte..

Dnes je to Ukrajina. Příští rok? Na čí stranu se postaví? Kde budeme za 5 let? Za 10 let? Zatím je to, jak se rozhodnou! Svoboda? Už tolik ne! Hučení?

(rp,prvnizpravy.cz,veteranstoday,foto:arch.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?