Česká země nepatří politikům, ale občanům, vzkázala Hamplová

politika

Na demonstraci Česko proti bídě vystoupila též senátorka Jana Zwyrtek Hamplová, která trvá na tom, že právní stát má určité hodnoty a občany nelze ignorovat. A zdůraznila, že jim nelze namlouvat, že je tady jen jedna pravda.

Česká země nepatří politikům, ale občanům, vzkázala Hamplová
Jana Zwyrtek Hamplová
11. března 2023 - 18:03

"Je mi tady lépe než v Senátu. Ale je dobře, že mě tam Kroměřížsko vyslalo. Být přímo v je něco jiného. Jako příprava na to, co bude, je to velmi důležité. Proč tu jsem? Říkali mi mnozí, už bys mohla mít klid. Říkala jsem starostům na svých přednáškách: Nenechte si od státu všechno líbit. Stát bude dělat jen to, co mu dovolíte. Stát je tu pro nás, ne my pro ně," řekla senátorka Zwyrtek Hamplová. 

"Moji předřečníci už skoro všechno řekli, vám je zima, i když vás hřeje láska k tomu, o co nám tady jde," řekla z podia dále senátorka Jana Zwyrtek Hamplová a hovořila o tom, že se hlásí k právnímu státu.

Velký potlesk pak získala za to, když prohlásila, že už se v Senátu necítí tak osamocena, ale že je tam s dvanácti až třinácti kolegy, s nimiž si rozumí. 


"Musíme trvat na tom, že právní stát má určité hodnoty. Nás občany nelze ignorovat. Nelze nám namlouvat, že je tady jen jedna pravda. Mnozí to pamatujeme a bylo to šílené. Chtěla jsem vás poprosit o jednu věc: Stůjte při nás. My nemůžeme být sami, ať se budeme snažit o cokoliv," pokračovala senátorka. 

"Potřebujeme to, cítit vás za námi, cítit vás v zádech. Už jste tady a je třeba, aby si toho všimli. Dnešní den je jenom začátek," dodala Hamplová.

Také jsme psali:

"Mám pocit, že naši politici si toho nevšimli, ale česká země nepatří politikům, ale nám občanům. I politici, i ti nejvyšší, i šéfové Sněmovny, Senátu, ministři, týká se jich platný právní řád, nemohou jej porušovat. I pro ně platí pravidla, nejsou nad právem. Ale hlavně, co bych jim chtěla zdůraznit. Hlavním městem není Washington, Brusel, Moskva ani Kyjev. Naším hlavním městem je Praha. A naše vlast se jmenuje Česká republika. A pokud si tady nevšimnou našich vlajek, můžeme dojít k nim až pod nos, aby si jich všimli," zakončila své vystoupení na dnešní demonstraci senátorka Jana Zwyrtek Hamplová.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif