Česko proti bídě! Rajchl se chystá do útoku

politika

Předseda strany PRO a advokát Jindřich Rajchl se chystá do útoku. Ve svém pravidelném vysílání avizoval zítřejší tiskovou konferenci nazvanou Česko proti bídě, kde se chystá představit požadavky vůči vládě ČR. 

Česko proti bídě! Rajchl se chystá do útoku
Jindřich Rajchl (PRO)
6. února 2023 - 19:02

Celonárodní setkání Česko proti bídě se uskuteční v úterý 7. února 2023 v 18:00 hod. v hotelu NH Prague City na Smíchově. Před konáním tiskové konference, která se zároveň uskuteční formou živého vysílání, se ještě Rajchl rozepsal ve svém příspěvku o situaci, ve které se podle jeho názoru Česká republika nachází a věnoval také pozornost české alternativní scéně.

„Začínám mít pocit, že se rodí něco opravdu výjimečného,“ napsal úvodem Rajchl. 

„Za posledních pár dnů se podařilo otupit více hran na naší alternativní scéně než za poslední 3 roky. Je evidentní, že většina z nás pochopila, co se na tuto zemi řítí a dokázala zapomenout na minulé neshody a křivdy, které jsou v optice kroků současné vlády skutečně naprosto malicherné,“ doplnil. 

Podle svých slov sám učinil několik vstřícných kroků, a také poděkoval všem, kteří iniciovali podobně vstřícný krok vůči němu s tím, že si váží každého, kdo dokáže v těchto časech odložit zbytečné rozepře a zapojit všechny své síly do snahy zastavit morální i ekonomickou devastaci naší země.


Poté dodal, že i když se to samozřejmě nepovedlo ve všech případech, tak naprostá většina těch, které v minulosti něco rozdělilo, ukázala, že jim jde mnohem víc o budoucnost České republiky než o vlastní ego. A zdůraznil, že před každým, kdo tak učinil, hluboce smeká.

„A aby těch pozitivních zpráv nebylo málo, tak mám tu čest oznámit, že se do naší strany rozhodl vstoupit i Petr Vrána, ředitel základní školy v Troubkách, jenž byl spolu s Ivanem Semeckým jedním z mála ředitelů základních škol, kteří se otevřeně vzepřeli covid šikaně minulé vlády a byli pro "své" děti ochotni riskovat i své zaměstnání,“ napsal dále Rajchl. 

Rajchl také poukázal na článek coby reakci na naprosto skandální dopis ministra školství Balaše, jímž se naše vláda snaží vpašovat tvrdou politickou agitaci do našich základních škol. Autorem článku je zmíněný Petr Vrána. 

„Jedná se o nesmírně důležitou věc, neboť cílená indoktrinace našeho školství, která probíhá již posledních 10-15 let, a kterou se naše vláda nyní snaží zásadně prohloubit, je jednou z hlavních příčin současného neutěšeného stavu v naší zemi,“ dodal ke zmíněnému článku Rajchl. 


„Sečteno a podtrženo - na naší alternativní scéně dochází k takovému spojení, jaké už tady dlouho nebylo. Proto prosím i vás všechny - nevyčítejte nikomu, že "obrátil" a že na někoho dřív útočil a nyní se s ním "paktuje". Vždyť je to přece to, po čem jsme společně tak dlouho volali!“ dodal Rajchl. 

Rajchl také použil přirovnání, že i v minulosti vždy platilo, že když byla země napadena zvenčí, tak lidé odložili to, že jeden druhému chodil za ženou, že podváděl v kartách nebo že se v hospodě zfackovali, a společně se bok po boku onomu agresorovi postavili. 

„My musíme nyní dokázat to samé,“ dodal Rajchl. 

Poté znovu apeloval na všechny, abychom nevyhledávali to, co nás rozděluje, ale abychom se zaměřili na to, co nás spojuje, protože podle něj nejde o nic menšího než o budoucnost naší země.

Také jsme psali:

„Když totiž odhlédnete od všeho toho balastu, tak uvidíte holou a čistou pravdu - buď všichni společně vyhrajeme anebo všichni společně prohrajeme. Nic mezi tím neexistuje,“ napsal závěrem předseda strany PRO Jindřich Rajchl a vyzval všechny ke sledování zítřejší akce. 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: red.)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?