„Demisi, demisi, demisi!“ Křik a pískot na Václaváku

politika

<< VÁCLAVÁK 3.9.2022 >> Na Václavském náměstí v Praze odstartovala před druhou hodinou odpoledne mohutná akce. Tisíce lidí z plných plic požadují demisi vlády. A to byl teprve začátek.

„Demisi, demisi, demisi!“ Křik a pískot na Václaváku
Z Václaváku
3. září 2022 - 19:30

Tisíce hlasů toho požadují ještě mnohem víc. Podle informací policie bylo kolem 14. hodiny na místě až 50 tisíc lidí, o půl hodiny později odhad navýšila dokonce na 70 tisíc, píše se v článku na webu Parlamentnilisty.cz.

Před druhou hodinou odpoledne odstartovala na Václavském náměstí v Praze protestní akce nazvaná Česká republika na 1. místě. Název se shoduje s předvolebním heslem hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury. Mezi podporovateli akce jsou také poslanec SPD Jiří Kobza, europoslanec SPD generál Hynek Blaško a další poslanec SPD Jaroslav Foldyna.

Václavské náměstí se začalo zaplňovat už po poledni. V čase začátku demonstrace ve 14:00 se na místě podle Policie ČR nacházelo asi 50 tisíc lidí. O půl hodiny později svůj odhad navýšila na 70 tisíc lidí.

Na internetu uvedli pořadatelé akci stručně.

„My, občané s různými názory, politici z ‚konkurenčních‘ politických stran a hnutí i aktivisté z různých spolků a organizací jsme došli k názoru, že nadešel nejvyšší čas se SPOJIT a společně bojovat o budoucnost naší země!“.

(rp,prvnizpravy.cz,pl,foto:arch.)




Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif