Drábová zařadila CNN Prima NEWS mezi dezinformátory

politika

Jaderná inženýrka Dana Drábová se pohoršila nad televizní stanicí CNN Prima NEWS, jíž vyčetla, že poskytla mediální prostor předsedovi hnutí SPD Tomiu Okamurovi. 

Drábová zařadila CNN Prima NEWS mezi dezinformátory
Dana Drábová, jaderná inženýrka
24. října 2022 - 13:02

Televizní kanál CNN Prima NEWS dnes pobouřil jadernou inženýrku Danu Drábovou. A prohřešek? CNN Prima NEWS poskytla mediální prostor předsedovi hnutí SPD Tomiu Okamurovi, který v pořadu Partie Terezie Tománkové kritizoval vládnoucí pětikoalici za neřešení energetické krize a prohlásil, že by rád nakoupil levný plyn z Ruska. Drábová krátce na to oznámila, že plánuje Primu bojkotovat. Prý jí už neposkytne rozhovor. 

Drábové konkrétně vadilo Okamurovo vystoupení, v němž na adresu svého oponenta, šéfa Pirátů a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše, vyřkl následující slova, která poté na Twitteru sdílel účet Primy a která Danu Drábovou tolik pobouřila: „Pro tuto zimu bych nakoupil levný plyn v Rusku. ČR musí být na prvním místě. Oni na nás kašlou. A vy místo, abyste řešili drahé energie, jedete na zasedání do Kyjeva. Vláda se přesouvá na Ukrajinu místo toho, aby v Česku řešili situaci vlastních občanů,“ řekl Okamura.

Drábová následně na tweet Primy citující tento Okamurův výrok reagovala slovy: „Prima má u mne utrum. Ani slovo. Dezinformátoři z podstaty.“ 


Dále navázala otázkou na americkou televizní stanici, která je poskytovatelem licence zpravodajství: „Co se to stalo se CNN, že jim to logo půjčili?“ 

Drábová se dokonce rozhodla svou nespokojenost se zpravodajstvím CNN Prima NEWS projevit vlastním osobním bojkotem tohoto kanálu. „A neposkytnu jim rozhovor. Prostě neposkytnu, nemám takovou povinnost,“ napsala jaderná inženýrka ve svém dalším tweetu.

Stanice CNN Prima NEWS se již v minulosti stala terčem kritiky některých osob, které kanál označují za dezinformační. K těmto obviněním se vyjádřil generální ředitel Singer ve výše zmíněném rozhovoru, který letos v dubnu poskytl magazínu Forbes. Nařčení označil za „vtipná a smutná zároveň“ a odpověděl na ně slovy: 

„My se vždy jen snažíme, aby zazněla fakta a názory všech relevantních stran. Samozřejmě celá redakce pak kritiku prožívá, protože není příjemné, když vás někdo takto nařkne. Já si ale vždy vzpomenu na dobu, když jsme CNN Prima NEWS startovali a já se ptal lidí ze CNN, kteří nám vše pomáhali nastavit, jak poznáme, že zpravodajský kanál děláme správně? A oni odpověděli, že to poznáme tak, když nám „budou nadávat všichni“, prohlásil tehdy Singer.

Také jsme psali:

Když se o vás nemluví, tak to děláte buď nudně, nebo nejdete k podstatě věci. Kritikům práce své stanice, mezi něž se nyní zařadila i Dana Drábová, pak generální ředitel CNN Prima NEWS Singer vzkázal, aby „vykoukli ze své sociální bubliny“, neboť „fundamentalismus“ a neochota polemizovat s odlišnými názory prý představuje problém pro liberální demokracii.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: repro youtube)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif