Dvacet sedm vlčáků a jeden pudl jménem Česká republika

politika

Všichni kopou za sebe, jen my za Němce. Známý politický komentátor Petr Holec se ve svém pravidelném pořadu pořádně rozjel a na Fialovi nezůstala nic suchá. 

Dvacet sedm vlčáků a jeden pudl jménem Česká republika
Petr Holec
16. října 2022 - 03:20

Komentátor Petr Holec má za to, že Česko sice stále formálně předsedá EU, ale ve skutečnosti unii řídí někdo jiný. Nešetřil přitom kritikou na adresu premiéra Petra Fialy (ODS). Konstatoval, že Fiala se vlastně v pozici premiéra trápí, radši by si dle Holce někde četl knihy. 

Holec si na svém pravidelném pořadu „Petr Holec živě" vzal na paškál předsedu vlády Petra Fialu a připomněl, že v uplynulém týdnu hostil hned dva evropské summity. „Premiér Petr Fiala se zase oslavil. Já myslím, že by se oslavil i u Waterloo, kde by prohrál jako Napoleon, tak Petr Fiala by vyhrál i tam,“ začal Holec. „On to vlastně uspořádal francouzský prezident Emmanuel Macron, akorát za naše peníze, ale tak už to prostě v politice chodí,“ pokračoval komentátor s tím, že Francie si zorganizovala akci, která se shodou okolností odehrála za našeho předsednictví.

„No a pak tu byl ještě neformální summit EU, které pořád ještě předsedáme, i když se to nezdá, protože jí dál šéfují zaprvé Němci, kteří to válcujou hůř a hůř, a Francouzi vždycky jdou okamžitě ve stínu Němců. Němci diskutují ekonomicky a Francouzi se snaží na tom svést aspoň politicky, když už nejsou velmoc jako Německo,“ pokračoval Holec.


Premiéru Fialovi se vysmál za jeho z Holcova pohledu nepříliš zdařilou angličtinu. „Možná, že se Petr Fiala chtěl sblížit s Ukrajinci a mluvil trošku ukrajinskou angličtinou. Možná, že si i jeho poradci řekli, tak se na to vykašleme a pronesl to takovouhle angličtinou,“ kroutil hlavou Holec. O pár minut později poznamenal, že je dobře, že Britové už nejsou v EU a nemusí něco takového poslouchat.

„Z českého předsednictví EU se opravdu stává průšvih. Ale co tak můžete čekat, když jedním lídrem nelídrem EU je Petr Fiala a druhým je ministr průmyslu Jozef Síkela (za STAN), která neumí zařídit vůbec nic. A proti nim stojí 27 vlčáků, kteří kopou za vlastní zájmy. Teda pardon, 26 vlčáků, protože všichni kopou za vlastní zájmy. My kopeme za zájmy Němců,“ vyjádřil své mínění Petr Holec, který má za to, že kvůli této politice padají preference ODS volným pádem.

Také jsme psali:

Jediný výstup celého summitu podle Holce spočívá v tom, že česká vláda vyrazí do Kyjeva. „Je to laciné gesto. Už ten první výlet Petra Fialy do Kyjeva nepřinesl vůbec nic,“ nechal se slyšet Holec.

Upozornil také na to, že se francouzský prezident Macron sešel se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. „To si myslím, že muselo být pro Petra Fialu a celou koalici SPOLU velké ponížení. To je taková symbolika, která mnohdy řekne víc než sto titulků,“ konstatoval Holec.

Podle Holce se Petr Fiala v pozici předsedy vlády trápí. Prý je na něm patrné, že by si raději četl knihy. V této souvislosti ho také zaujal jeden komentář od diváků:

„‚Tak dlouho si Praha dělala srandu z Brna, až nám z Brna poslali Fialu.‘ To jste shrnul moc hezky,“ prohlásil Holec.

Také jsme psali:

Holec také prohlásil, že celá vláda Petra Fialy vystupuje necitlivě vůči náladám lidí, přestože je z většiny tvořena zkušenými politiky, kteří by měli vědět, co by bylo lepší vynechat, protože některé věci lidé vnímají mnohem hůř než jiné.

Holec se v pořadu také opřel do České televize, o které prohlásil, že už dávno slouží Fialově vládě a tato vláda si ji chce ještě víc podřídit. 

(zak, prvnizpravy.cz, foto: youtube)


Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?