Foldyna: Jsem pro spolupráci SPD, PRO i Trikolory

politika

Poslanec Jaroslav Foldyna z SPD nevidí ve straně PRO (Právo, respekt, odbornost) Jindřicha Rajchla konkurenci. A rád by uvítal spolupráci, protože spojení sil je cesta, jak zastavit současnou pětikoaliční vládu Petra Fialy.

Foldyna: Jsem pro spolupráci SPD, PRO i Trikolory
Jaroslav Foldyna, poslanec SPD
19. dubna 2023 - 10:30

Poslanec Jaroslav Foldyna z SPD vystoupil na nedělní demonstraci na Václavském náměstí v Praze. Protest organizoval předseda strany PRO (Právo, respekt, odbornost) Jindřich Rajchl, který pozval i zástupce jiných opozičních stran. Jako jediný ale vystoupil Foldyna, který v rozhovoru pro server irozhlas.cz vysvětlil, že by chtělo hnutí SPD s podobnými politickými subjekty spolupracovat. Foldyna také prohlásil, že se jako SPD necítí ohroženi, protože i oni potřebují partnery a musí mít koaliční potenciál. 

Foldyna v rozhovoru také uvedl, proč na demonstraci Česko proti bídě vystoupil.

„Vystoupil jsem tam, protože jsme k tomu všemu v zásadě solidární. Nejsme ve sporu. Možná že si s panem Rajchlem a PRO konkurujeme. Nicméně idea toho, že chceme rozhýbat českou občanskou scénu, aby věci řešila, je společná. Byl jsem rád, že jsem tam dostal prostor, a myslím, že to splnilo to, co jsem od toho chtěl. Lidi viděli i politika SPD," uvedl Foldyna. 


Dále také prohlásil, že největším problémem naší země není to, jestli si konkurujeme, ale špatná vláda Petra Fialy (ODS), která vede český průmysl a českou společnost do záhuby. 

„To je pro mě víc, než jestli si konkurujeme, nebo pomáháme," odpověděl Foldyna na otázku ohledně toho, zda-li nevidí ve straně PRO konkurenci, která jim bude přetahovat voliče. 

Také jsme psali:

„Jestli budou v příštím Parlamentu vedle nás lidé z PRO a další, kteří budou vidět stejný problém ve vládě Petra Fialy, která nereprezentuje zájmy českého státu a českých voličů... ono se to nějak vyřeší. Do voleb je ještě dva a půl roku. Jestli mohla vzniknout vládní pětikoalice, proč by nemohla vzniknout třeba trojkoalice proti nim?" zauvažoval Foldyna s tím, že rozhodně není pro boj mezi subjekty a vzájemné konkurování si, ale pro velmi sofistikovanou spolupráci a marketing, což je podle něj cesta jak zastavit v příštích volbách dnešní vládu.

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif