Generál Pavel kličkuje a Rakušan je mistr vykrucování

politika

„Generál Pavel kličkuje, ale bývalý komunistický rozvědčík dnes může dělat prezidenta jen v Rusku. A Vít Rakušan je mistr ve vykrucování,“ prohlásil v pořadu Podtrženo, sečteno na XTV Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Generál Pavel kličkuje a Rakušan je mistr vykrucování
Petr Macinka
2. září 2022 - 12:07

Petr Macinka je také současný předseda politické strany Motoristé sobě, která se bude za několik málo týdnů ucházet o hlasy voličů do Zastupitelstva hlavního města Prahy.


XTV.cz - „Generál Pavel kličkuje, ale bývalý komunistický rozvědčík dnes může dělat prezidenta jen v Rusku. Přes 19 Kč z litru benzínu je daň státu. Rakušan je mistr ve vykrucování,“ Petr Macinka

Macinka se zamýšlel nad prezidentskou kandidaturou generála Petra Pavla, kterého nazval lampasákem. Co Macinku ale na generálově minulosti nejvíce znepokojuje je jeho minulost, kdy působil ve vojenské rozvědce, která byla podle Macinky jednoznačně součástí StB. A podle Macinky si naše země třicet let po sametové revoluci nezaslouží mít v čele státu bývalého a aktivního spolupracovníka komunistické Státní bezpečnosti. Macinka dále uvedl, že věří, že se do voleb najde silná osobnost, která nebude zatížena touto minulostí a bude reprezentovat a hájit zájmy našich občanů.

Macinka také kritizoval Pavla za to, že není schopen se ke své minulosti postavit čelem a přiznat, jak to ve skutečnosti bylo. Podle něj neustále kličkuje, lže a svými výmluvami dělá z lidí blbce. Kdyby Pavel vše a bez vykrucování přiznal, byl by to podle Macinky férový přístup a pak už by nechal na voličích, zda-li jim to vadí či nikoli.

V další části se Macinka vyjádřil ke kauze dnes již exšéfa zahraniční rozvědky Petra Mlejnka. Kauza má podle Macinky vládní rozměr a ministra vnitra Rakušana nazval chudákem a amatérem, který je mistrem ve vykrucování. Podle Macinky je absolutně skandální, že ministr vnitra Rakušan přehlížel skutečnost, že se Mlejnek stýkal s „nesvéprávným mafiánem“ a přesto ho jmenoval coby šéfa naší zahraniční rozvědky.

Dále se také zamýšlel nad tím, že Rakušanovi Mlejnka doporučil lidovecký poslanec, místopředseda Sněmovny a expert na zdravotnictví Jan Bartošek. Podle Macinky je neuvěřitelné, že expert na zdravotnictví radí ministrovi vnitra, koho vybrat do čela rozvědky.

(rp,prvnizpravy.cz,youtube,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 64%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif