Hašek k volbám: Ať nám do pár měsíců není všem šoufl

politika

Advokát a bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se zamyslel nad výsledky senátních voleb. Podle jeho slov jsou závěry voleb naprosto jednoznačné. 

Hašek k volbám: Ať nám do pár měsíců není všem šoufl
Michal Hašek
3. října 2022 - 10:30

Exhejtman Hašek ve svém facebookovém příspěvku okomentoval výsledky senátních voleb v celé České republice. Hned v úvodu napsal, že určitě platí sláva vítězům a čest poraženým všude tam, kde se hrálo fér a podle pravidel. A co se týká voleb samotných? Podle Haška jsou závěry voleb jednoznačné: 

1) opozice, v této chvíli primárně ANO nedokázalo přetavit výsledky 1. kol na úspěch ve 2. kole (samozřejmě čest výjimkám a většina těch soubojů ve 2. kole obecně byla velmi těsná). Andrej Babiš se soustředil z řady důvodů na souboj Jany Nagyové s Milošem Vystrčilem na Vysočině a tahle sázka nevyšla. Osobně myslím, že to byl jeho test pro prezidentské volby a že s ohledem na výsledek nakonec kandidovat nebude. 


2) zajímavý fenomén - dámy, nezávislé advokátky a kandidátky na Plzeňsku a Kroměřížsku - Daniela Kovářová a Jana Zwyrtek Hamplová - obě uspěly nad současnými vládními i opozičními kolosy a k tomu jim oběma blahopřeji, jakkoliv nesdílím některé jejich názory

3) slavit 2. kolo může především nynější vládní koalice, která uspěla ve 2. kole s nejvíce kandidáty, byť to někde bylo velmi těsné. Znamená to, že lidé nespokojení s vládní politikou nepřišli k volbám, zůstali doma a umožnili tak, aby Petr Fiala dnes večer řekl, že vláda a její politika má podporu občanů České republiky . Těch 20-30 cesty minut do volební místnosti si tak možná mnozí začnou vyčítat, až dorazí nové předpisy záloh na energie, vyúčtování a nedej bože v další fázi exekutor. 

4) byť nakonec s Tomášem Töpferem (či vrchním strážmistrem Arazimem - těžko říct s kterým vlastně) těsně prohrál nestraník za ANO Bořek Semrád v obvodě 55 na Brněnsku a Brně-městě, má můj respekt a obdiv, co dokázal proti mediálně celostátně známé tváři podporované veřejnoprávní ČT, privátními médii a současnou vládní koalicí. Ukázalo se, že lidem na Brněnsku stačí Pražák, kterého znají z televize a který ke svému volebnímu obvodu sám řekl, že jej zná, protože zde před 15 či kolika lety natáčel Četnické humoresky. Inu, proti gustu žádný dišputát. 

Také jsme psali:

Hašek ve svém příspěvku závěrem dodal, že všem, kteří teď budou oslavovat vítězství či zapíjet žal přeje, ať to nepřepísknou a není jim šoufl. A vyjádřil přání, ať všem ostatním není šoufl za pár týdnů nebo měsíců. 

(zak, prvnizpravy.cz, foto: arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif