Jaroslav Bašta: Kdo je tady loutka?

politika

Zvolený poslanec, nebo novinář, který se chce zalíbit zaměstnavateli?

Jaroslav Bašta: Kdo je tady loutka?
Jaroslav Bašta, kandidát na prezidenta ČR
14. ledna 2023 - 04:20

Bylo jen otázkou času, kdy se toto stane, ale znamená to jedinou věc...

V první fázi kampaně nás (protože do toho počítám i Vás, voliče) ignorovali. Následně nás zesměšňovali pomocí různých karikatur Bašta La Vista, vládo (které ovšem pobavily i naši stranu a nejenom tu jejich) a nyní začínají zastrašovat a útočit. Tak zaprvé:
  • Profesor Drulák, kterého jsem představil jako člena mého případného expertního týmu, byl následně propuštěn z práce.
  • Roman Horký ze skupiny Kamelot, který hrál na mé autogramiádě, byl vyšetřován kriminální policií za to, že na nějakém svém videu popřál Ukrajincům, Rusům a Bulharům šťastné pravoslavné Vánoce.
  • Včera jsem byl konfrontován s novinářem, který se mě snažil nacpat do škatulky "Okamurova loutka". Reagoval jsem, jak jsem v ten moment vyhodnotil za adekvátní.

Ale to vše znamená jedinou věc. Už nás neignorují a už se tolik nebaví. Už se nás opravdu bojí. A to je vynikající zpráva, protože to znamená, že pochopili, že máme sílu vyhrát.


Redaktor Seznam Zprávy Čaban se hlásí k demokracii:
„Pavel se ovšem pustil dál: „Máme u nás strany, a jedna z nich je i v Parlamentu, které zastávají poměrně extrémní názory, ať už se to týká našeho členství v NATO nebo v EU, nebo našeho vztahu k Rusku. A pokud by tato strana chtěla nominovat ministra na nějakou z klíčových funkcí, například vnitra, obrany nebo zahraničí, pak bych v tom opravdu viděl bezpečnostní problém pro Českou republiku a v takovém případě bych takovému návrhu nejspíš nevyhověl.“

„Tady stojí zato zpozornět. Když o den dříve na Primě Pavel se zjevnou nadsázkou prohlásil, že by nechtěl jmenovat Tomia Okamuru ministrem školství, protože by hrozila mravní újma pro mládež, šlo to ještě vnímat jako žert svého druhu. Nicméně s vážnou tváří předem upřít celé parlamentní straně některá ministerská křesla, jak Pavel učinil ve čtvrtek na Nově, to je trochu jiné kafe."

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif