Jednoho dne usmaží Pavla ve vlastní šťávě, pravil Holec

politika

Politický komentátor Petr Holec si vzal na paškál ve svém novém pořadu Holec Live na XTV prezidentského kandidáta Petra Pavla, a vůbec ho nešetřil. A podivil se také, jak může Fialův kabinet ještě vládnout s tak nízkou důvěrou.

Jednoho dne usmaží Pavla ve vlastní šťávě, pravil Holec
Petr Holec
26. listopadu 2022 - 11:03

Komentátor Petr Holec se rozhodl promluvit o historickém dni generála ve výslužbě Petra Pavla alias agenta "Pávka", který se omluvil, i když se prý vlastně neomluvil. A Holec tohoto spolufavorita prezidentské volby ani trochu nešetřil. Prohlásil mimo jiné, že jednoho dne Petra Pavla někdo „usmaží v omáčce“. V omáčce lží a pololží a pokrytectví, ve které se podle Holce Pavel topí. A moderátor také doufá, že to Pavlovi spočítají voliči ve volbách.

„Zase na mě dneska vyšel historický den. Generál Petr Pavel se dneska omluvil za generála Petra Pavla. Teda málem. Málem to zase vyšlo. Ale víte, jak to je s generálem. Když se začne omlouvat, tak to nikdy není omluva. Pojďme na generála Pavla, vulgo agenta Pávka. Ten nám dopřává agonii, protože se furt omlouvá a furt to není dost. Pořád se omlouvá za něco, co nám ani tolik nevadí, a sice členství v KSČ, i když ne ledajaké členství v KSČ. Byl to šéf základní organizace. To už něco znamenalo. Člověk už musel být trošku uvědomělejší. Ale generál Pavel furt odmítal trošku tak jako projevit lítost nad tím, že se cvičil na vojenského špeha u tajné vojenské rozvědky, u vojenské obdoby StB a mimochodem jsme se taky dozvěděli, jaký krásný sovětský životopis si napsal tehdy v 80. letech, aby se mu ta kariéra líp dařila. A dneska se teda za ten vojenský životopis omluvil,“ řekl Holec.

Následně citoval moderátor z Pavlova životopisu pasáže o tom, jak skvěle je uspořádána sovětská společnost a že některé prvky sovětského uspořádání přebírají i další socialistické státy. V životopisu Pavel taktéž naznačuje, že schvaloval invazi sovětských vojsk z roku 1968. Vedle toho Holce také zaujalo, co v životopisu ocenil generál na své druhé ženě. Že hodně mlčí. Podle Holce to dozajista ocení voličky.


Moderátor dále zdůraznil, že se generál cvičil na špiona a dává najevo, že ho to bavilo, ač by se za to měl z Holcova pohledu omlouvat.

„Generál Pavel, jak už to bývá u lidí, kteří si hrají na morální majáky, tak říkal, že bude kandidovat jen když bude kandidovat i Andrej Babiš. Nakonec tu svoji kandidaturu vyhlásil ještě dřív, než ji vyhlásil Andrej Babiš, takže nedodržel slovo generála, slovo vojáka by se řeklo, ale dobře,“ opřel se zostra do prezidentského kandidáta.

„Ale on pak taky řekl, že Andrej Babiš je bezpečnostní hrozbou pro Česko. To nevím, z čeho to vydedukoval, jestli si to taky někde přečetl v nějakým svým životopise z 80. let, protože Andrej Babiš byl ve vysoké politice osm let a v Česku se žádná bezpečnostní hrozba neudála,“ pokračoval Holec.

Do kontrastu proti slovům generála Pavla postavil projev Andreje Babiše, který 17. listopadu 2019 nemlžil a otevřeně přiznal, že před rokem 1989 nebyl tak statečný jako Havel.  A poté se znovu vrátil k Pavlovi, připomínal, že ho podpořil i lídr koalice SPOLU a premiér Petr Fiala (ODS) a Pavel v jednom rozhovoru do médií kritizoval vládu, že v časech energetické krize přijímá některá opatření příliš pozdě.

Následně si Holec rýpl do generála i trošku jinak, a to když vytáhl sklenici s omáčkou.

„Mně se zdá, že generál Pavel je tady v tý sklenici zavařenej, tady v tý omáčce krásně tučný. A jednou to někdo otevře, hodí to na pánev a usmaží ho v tom. Já si aspoň teda přeju, aby ho v tom usmažili voliči, protože tohleto je takový pokrytectví a věčný lhaní nebo pololhaní od prezidenta úplně nechcete. Já si říkám, proč nevzal Pavel tu omluvu jako přes kopírák od Andreje Babiše a trochu ho vykradl,“ doporučil Pavlovi komentátor jednomu favoritovi prezidentské volby, aby vykradl favorita druhého.

Také jsme psali:

Holec také řekl, že jak Babiš, tak Pavel mají za sebou komunistickou minulost, ale ta Pavlova je z Holcova pohledu mnohem horší, jen voličům pětikoalice, tedy voličům ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a STAN, toto nevadí. Ale u Babiše to řeší. Podle Holce je to pokrytectví prvního řádu.


Poté se obul i do již zmíněného Petra Fialy. Holec má dojem, že Česká televize nechává Fialu volně lhát ve vysílání a nevstupuje premiérovi do promluv. Vycházel přitom z Fialova povídání s Michalem Kubalem, který z Holcova pohledu ani nemrkl, když Fiala vykládal, jak vláda pětikoalice pomáhá v časech energetické a inflační krize lidem a že jim začala pomáhat jako jedna z prvních evropských vlád, když jako jedna z prvních vlád zastropovala ceny energií.

„Já to beru od profesora z Brna jako skvělej humor, kterej normálně nebejvá jako kopa legrace. A Michal Kubal jenom kejvá a nechá profesora Fialu takhle krásně lhát,“ nestačil se divit Holec.

Ten je také přesvědčen, že Fiala v poslední době lže stále častěji. Ale prochází mu to, protože na straně vlády stojí jak Česká televize, tak server Seznam Zprávy.

(nov, prvnizpravy.cz, foto: youtube)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 66%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif