Jurečka perlí, podivil na Hašek nad ministrovým návrhem

politika

Snížíme důchod vrcholným komunistům, pohlavárům a jejím přisluhovačům. S tímto nápadem přišel ministr práce a sociálních věcí a lidovecký předseda Marian Jurečka. 

Jurečka perlí, podivil na Hašek nad ministrovým návrhem
Michal Hašek
13. října 2022 - 07:20

Ministr Jurečka navrhl, že by prominenti komunistického režimu mohli mít od března roku 2024 nižší důchody. Pro „pohlaváry a přisluhovače“ to navrhuje ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Do sněmovny posílá pozměňovací návrh ke změně zákona o důchodovém pojištění, který má zaručit dřívější důchod zdravotnickým záchranářům. Tu mají poslanci dnes projednat ve druhém čtení.

Lidem, kteří za minulého režimu působili například ve vládě, jako poslanci, v ústředním výboru Komunistické strany Československa, tajemníkům krajských, okresních i obvodních výborů KSČ, předsedům národních výborů až po úroveň okresů, pracovníkům zpravodajských služeb, vedoucím u pohraniční stráže či lidových milic a dalším by se od procentní výměry důchodu odečítalo 300 korun za každý i započatý rok ve funkci. Snížení důchodů prominentům minulého režimu Jurečka navrhoval už loni. Tehdy chtěl – po slovenském vzoru –, aby se tato doba nezapočítávala do důchodu jako doba pojištění. Později ale zjistil, že to je v Česku neproveditelné.


Nad tímto nápadem se pozastavil bývalý hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. „Pan ministr Jurečka perlí. Začal zvýšením minimální mzdy o trapných 350 Kč při 18% inflaci v ČR, dnes oznámil zvýšení věku odchodu do důchodu a taky vypustil "bílého psa". Snížení důchodů "některým představitelům komunistického režimu". Jen při pohledu na jeho pozměňovák zapomněl na národněfrontovské bratry a sestry z lidové strany, kteří vedoucí úloze KSČ dělali od února 1948 trapnou stafáž," napsal na svém facebookovém profilu Hašek.

Také jsme psali:

„Tak snad se najde v PSP někdo, kdo také (a nejen) je, doplní . Pro mladší ročníky - možná Vás to překvapí, milé děti, ale komunisté nevládli sami. Měli tzv. Národní frontu a v ní i jiné politické strany - lidovce, socialisty, slovenské strany sĺobody a obrody a potom kupu zájmových organizací, třeba chovatele nebo zahrádkáře (příklad). Takže pokud političtí exponenti z let 1948-1989, tak všichni, neboť sloužili "komunistickému režimu" Doufám, že tahle pitomost neprojde. Mstít se dnes 80,90 a více letým lidem může chtít akorát... doplňte si sami. Pokud spáchali něco protiprávního, měl tento stát 33 let na to je stíhat, odsoudit a potrestat," uzavřel svůj komentář Hašek.

(zak, prvnizpravy.cz, foto: fb)


Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 70%
transparent.gif transparent.gif
Ne 15%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 15%
transparent.gif transparent.gif