Kdo zaplní Václavák? Obyčejní lidé! Rajchl udělal jasno

politika

  << VIDEO >> Vláda jedná podle německých not, lidé už nemohou dál. To vzkázal lidem předseda strany PRO Jindřich Rajchl, který dnes v podvečer opět vyzval na svém facebookovém profilu k účasti na zítřejší protivládní demonstraci v Praze.

Kdo zaplní Václavák? Obyčejní lidé! Rajchl udělal jasno
Jindřich Rajchl, předseda strany PRO
2. září 2022 - 22:41

„Je potřeba jednat, vláda Petra Fialy vede sebevražednou taktiku,“ konstatoval Rajchl a odmítl nálepky různých neziskovek či aktivistů, nebo že jde o demonstraci extremistů, rasistů nebo proruských spolků. „Ať se přijdou v sobotu podívat a uvidí normální obyčejné lidi, kteří už nevědí jak dál a mají toho dost. Vezměme si naši zemi zpět do vlastních rukou,“ dodal.

To mimochodem říká už samotný název demonstrace – Česko na prvním místě. Sejdou se tam lidé, kteří mají naprosto oprávněný pocit, že současná vláda nespravuje tuto zemi tak, že zájmy našich občanů má na prvním místě. Věnuje se všemu možnému, od EU po Ukrajinu, ale vůbec nedbá na potřeby občanů České republiky. To je nejdůležitější hledisko, které jednotí celou scénu a občany přející si vládu, která bude jako svůj hlavní úkol vidět své občany a svoji zemi.

Týká se to energetiky, kde jsme v naprosto šíleném stavu, protože Česko je největším exportérem elektřiny – a zároveň ji pro své občany máme nejdražší na světě při přepočtu na paritu kupní síly. To je zcela absurdní situace daná pouze tím, že vláda upřednostňuje zájmy Evropské unie a jiných států před zájmy občanů ČR.

Totéž se týká vtahování naší země do války, covidismu a řady dalších věcí. Vláda neustále řeší problémy celého světa, ale nikoli občanů, kteří ji zvolili.

Rajchl dříve také uvedl, že všechno nasvědčuje tomu, jak se vláda demonstrace bojí. Proto se to snaží onálepkovat všemi možnými i nemožnými pejorativními výrazy. Ale realita je taková, že na náměstí budou stát normální lidé, kteří vidí, co se na ně řítí, a chtějí se katastrofě vyhnout.

Chtějí žít v bezpečném a prosperujícím státě, nejsou to žádní extremisté, ale normální lidé, občané, rodiče, zaměstnanci a podnikatelé. Není to akce žádných rasistů nebo xenofobů. Drtivá většina účastníků budou lidé, kteří jen chtějí slušně a důstojně žít, a už teď jsou pod obrovským tlakem a nemají na zaplacení základních komodit jako elektřina, plyn, nájemné a potraviny. Už na to prostě nemají! Jsou zoufalí a mají důchod třeba 12 tisíc korun a přišly jim zálohy na plyn 9500 korun. Co mají dělat?

Jde o demonstraci lidí, kteří jsou cílem likvidační politiky této vlády a nemají žádné jiné východisko.

Všichni ti šiřitelé propagandy, evropské propagandy, jsou placení stávkokazi, jejichž jediným cílem je odradit lidi od toho, aby si konečně vzali tuhle zemi zpátky do svých rukou.

Všem vřele doporučil, aby na demonstraci přišli a aby se přesvědčili sami, jestli tam uvidí nějaké šílence, anebo obyčejné lidi, kteří už toho prostě mají dost. A v závěru opět všechny účastníky vyzval k pokojné demonstraci a požádal lidi, aby se nenechali nikým a ničím vyprovokovat.


(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 77%
transparent.gif transparent.gif
Ne 12%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 11%
transparent.gif transparent.gif