Ladislav Větvička: Medyjalni pust a valka v Evropě

politika

Tuž sem si naordynoval pravidelny medyjalni pust. Skoro tři tydny bez zprav, radyji, televizi a tak dal. Je to osvěžujici metoda, píše bloger Ladislav Větvička.

Ladislav Větvička: Medyjalni pust a valka v Evropě
Ladislav Větvička
24. února 2023 - 04:20

Prvni tři dni je člověk trochu nervozitni. Pak si na to zvyknete. A po třech tydňach zjistite, že se v době vaši nepřitomnosti stejně nic zvlaštniho nestalo a vy mate čistu hlavu.

Pravda, svět se posunul zas o dalši kusek do hajzlu, ale s tym bysem stejně nic nenarobil.

Když sem rychle prolistoval zpravy za dobu, kdy sem je kvuliva medyjalnimu pustu nesledoval, vyšlo mi z teho, že se chysta obrovska eskalace valky s pravděpodobnym zapojenim idyjotu ze středni Evropy, kera by měla začit po 23. unoru, v zavislosti na počasi a na tym, jestli stary Bidet nastupi na spravne letadlo z Varšavy. Bo jak bude minus třicet, tak Leopardy nejezdi, na to dojel už onkel Adolf, když to podcenil. No a bez dědečka ve Washingbrainu se tež nic podstatneho nestane.

Zle jazyky z amerycke ambasady tvrdi, že se chystaju terorystycke utoky na uzemi Ruska včetně Krymu. (Zdroj: amerycka ambasada, viz odkazy niže). To by mělo vyvolat odezvu sudruhu z Kremla a pravděpodobně z Běloruska. Na utok z běloruske strany by pomoci takzvane humanytarni mise měli zareagovat bratři z Polske lidove republiky, podpořeni bratrsku pomoci hlupych Čechu, Slovaku a Pobalťanu. No a pak už si bude moct sudruh Putin klidně zebrat jižni Ukrajinu až po Podněstři, bo když bude Polak chranit zapadni Ukrajinu, Maďar može ochranit Podkarpati a Rumun Bukovinu, čemu by aji Rus nemohl chranit svoje lidi, že? Zbyvajici uzemi Ukrajiny se pak stane předluženym statečkem (kerym je mimochodem už fčil) neschopnym egzystence. A zeleneho komika se jeho loutkovodič zbavi, tajak se zbavil svojich předchozich kamošu Husajna, Ladina nebo Kaddafiho.

Admini po mě chtěju, abych aji literarni utvar zvany uvaha podpořil odkazama. Je to sice zvlaštni, ale čemu bysem jim nezrobil radost, že?

V sidle NATO se sešli minystři, aby odsuhlasili novu koncepci a zajistili, jak se podpořit aji v připadě, že nebude napadeny stat NATO, ale jeden nebo vice statu NATO se zučastni boju vysoke intenzity mimo uzemi NATO. To su formulace, co?

Dyplomat, kery zdrhnul z Ruska, otevira Overtonove okno informacema, že bude třeba zasahovat cile na uzemi Ruska. Sudruh Putin anuloval dekret o Podněstři, takže už neplati, že definytyvni vyřešeni konfliktu bude brat v uvahu zachovani uzemni celistvosti Moldavska.

Do Polska přijel stary dědeček z Ameryky, netrefil se sice na červeny kobereček, ale stihnul předat notičky svojim vychodoevropskym služebničkum, sdruženym v obskurnim společenstvi nazvanem Bukurešťska devitka, což neni nic jineho, než stary dobry sanytarni kordon.

Jakysik načelnik, asi indyjan z Prahy, prohlašuje, že se změni život každeho Čecha a naši synci odejdu bojovat na vychod podle obrannych planu... tuž, aji onkel Adolf měl enem obranne plany, neměli ho ti Polaci v Gliwicach provokovat.

Amerycky novinař, po padesat roku vždy skvěle informovany ze zdroju CIA přišel se zpravu, že USA provedly valečny akt a na uzemi Evropy provedly terorystycky utok proti plynovodum. Medyjalni sfera přišla s maskovacim přiběhem o tajemnych balonech UFO, kere vypušťa Čina nebo Marťani.

Takže možeme konstatovat, že se zatim nic neměni a valka može pokračovat, bo zbrojaři ještě nenahrabali dostatečně. Tajak sem napsal v květnu - sudruzi maju zajem na tom, aby konflikt vzhledem ke schvaleni zakona o pujčce a pronajmu trval co nejdele, bo zbraně je třeba prodavat, že...

Bidet bude předavat notičky do 22. unora, pak už se može stat cokoliv. Jarek už popsal, jak by mohla bruselska pětka v medyjalni sfeře postupovat po vyhlašeni valky.

Asi by si ti blbečci, keři se schazaju na konferencach od Bukureště přes Mnichov až po Varšavu, měli připomenut slova Karla štverky, cisařa řimskeho a markraběte moravskeho: "Kdožpak budete kralovat po mně, ozdobeni korunou královskou, pomněte, že i já jsem kraloval před vámi a že jsem obrácen v prach a v hlínu červů. Podobně i vy upadnete v nic."

No a jinak se za dobu mojeho medyjalniho pustu nic zvlaštniho nestalo. Ja, abysem nezapomněl - amerycke minysterstvo zahraniči vyzvalo občany USA, aby s okamžitu platnosťu opustily uzemi Ruske federace, bo kromě jinych věci hrozi terorystycke utoky.


(rp,prvnizpravy.cz,blog,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?