Lidé se musí bát říkat, co si myslí, říká Okamura

politika

Šéf Strany přímé demokracie Tomio Okamura se ve svém komentáři na facebookovém profilu rozepsal o reakcích na vyjádření olympijského vítěze Davida Svobody k účasti ruských a běloruských sportovců na Olympijských hrách.

Lidé se musí bát říkat, co si myslí, říká Okamura
Tomio Okamura (SPD)
1. dubna 2023 - 10:30

Ministryně obrany a válečný štváč Černochová (ODS) prověřuje možnosti potrestání našeho olympijského vítěze Davida Svobody za jeho vlastní názor, který mu je zaručen Ústavou!  Český olympionik David Svoboda v rozhovoru pro ČT prohlásil, že politika do sportu nepatří! Svoboda odmítá zákaz startu ruských a běloruských sportovců na olympiádě. „To je podstatná část světa,“ napsal Okamura. 


Argumentuje tím, že asijské nebo africké komise sportovců jsou pro účast těchto sportovců, a podle něj ani v Evropě na tom není shoda. Svoboda je šéfem Komise sportovců Českého olympijského výboru a členem Dukly, která spadá pod ministerstvo obrany. Ministerstvo pod vedením Černochové se od Svobodových výroků distancovalo, prý že zpochybňoval „zločiny, které Rusko páchá na Ukrajině“.

Svoboda pod tlakem zuřící vládnoucí hordy později couvnul a snažil se všechno svést na nepochopení. Na sociální síti napsal: „Nejsem na špatné straně. Odpusťte mi ten úlet a nezlobte se.“ 

Také jsme psali:

„Je vidět, jaký je Česko pod Fialovou vládou “demokratický” stát, kde se lidé musí bát říkat to, co si myslí," zakončil svůj příspěvek šéf SPD Okamura. 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?