Nápis s Anonuší Nerudovou mezi toaletami aneb Zahrádkáři v Kersku

politika

Vzpomínáte si na filmové záběry z filmu Slavnosti sněženek, ve kterém  dva muži s barvami a se šablonou natřeli nápis  Zahrádkáři  Kersku na kadibudku? Podobným způsobem funguje i agentura osazující plakáty s kandidátkou na Hrad s Anonuší Nerudovou. Tak se ocitl plakát mezi záchodky v Praze.

Nápis s Anonuší Nerudovou mezi toaletami aneb Zahrádkáři v Kersku
Několik kroků od vstupu do záchodů pro muže
13. ledna 2023 - 09:01

Anonuše? Proč tak zesměšňujete jedinou ženu, která kandiduje na prezidentku? Není vám hanba? 

Da, tedy ano. Je mi hanba," konstatoval  student politologie, který si nepřeje být jmenovaný, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu a spolužáci za idiota.

Snad nejste tak domýšlivý, abyste  si o sobě myslel, že jste vtipný. Proč to děláte?

„Nevím, jestli je to zrovna vtipné, přeložit   slabiku DA z ruštiny do češtiny a pak ji  zaměnit  v křestním jméně paní profesorky, ale to slovo vyjadřující souhlas plně charakterizuje počínání paní Nerudové. Pro mnoho nezaslepených pozorovatelů je žena usilující o Hrad docela dobře vymyšlený  marketinkový produkt a těžko říci, kdo všechno a odkud možně ji do toho tlačí. Anonuše v některých názorech je sice skoro osamocená, například by vyznamenala bratry Mašíny . Má však jasno o umístění americké základny  na území Česka a i to, že za jedno z největších provinění Miloše Zemana považuje nepovýšení šéfa BIS Koudelky na generála. Nechce se věřit, že jako rektorka nevěděla a proč  hned nezabránila  praxi udělování rychlotitulů  zahraničním studentům, kteří si titul koupili na její fakultě Mendelovy univerzity. Nejsem sám, koho překvapilo vysoké procento  voličů uváděné agenturami pořizující  průzkum veřejného mínění  právě u Danuše už skoro před rokem, kdy řada kandidátů ještě neoznámila, že bude kandidovat. Dále podobnost účesu, barvy vlasů Nerudové se Slovenkou Zuzanou Čaputovou není vůbec náhoda a  loutkaři, co vedou Nerudovou, ji vybrali možná i právě pro tyto viditelné podobnosti. Hrozbou  pro Česko je, že kolem Nerudové je vídaný i  bývalý lidovecký ministr kultury a návštěvník sudetoněměckých srazů Herman."



A proč by nemohla být paní profesorka prezidentkou?

Protože nemá žádné předpoklady a zkušenosti. Když prohlásí v televizní debatě,  že by nemluvila s čínským prezidentem a že by Číňanům vyhlásila ekonomický a technologický bojkot, to může říci skutečně jen aktivní svazačka, která naslouchá zástupcům některým americkch vlivných kruhů, kteří se podobně už dlouhodbě vyjadřují. Posuďte sami, jak je asi Česká republika počtem obyvatel ne větší než  hned několik čínských velkoměst, pro asijskou velmoc důležitá?  Zaslepené Moravance třeba v Číně vadí z pohledu Evropanů nedodržování lidských práv, ale že v jiné zemi ovšem podporované Američany, klidně ukamenují ženu, protože byla obviněna za třeba i neprokázanou nevěru, blonďaté dámě, nevadí?  Anonuše oslovuje mladé s tím, že jim rozumí a věkově je jim nejblíže. Ano, to je pravda. Oslovuje mladé voliče, kterým bude jedno, že dá vyznamenání vrahům Mašínům, jak je pojmenoval prezident Zeman, kterého Anonuše považuje za hulváta. Povolá sem klidně americké vojáky a nikomu z těch mladých voličů nebude vadit, že  to bude na chlup podobné s počínáním kolaborantů, kteří do Československa povolali vojáky Varšavské smlouvy v roce 1968.  S kým  by se asi tak ještě mohla přátelit, kdyby byla prezidentkou? Se sudetoněmeckou organizací, která chce zrušil Dekrety pana prezidenta Beneše? Se Zuzanou Čaputovou, o které řekla, že dokázala jen zamezit zřízení nějaké skládky, zatímco ona je profesorka? Jeden komik k volbě prezidenta řekl, že na Pražský hrad nemůže někdo přijít z kuchyně a ke vší úctě k jiným ženám, má pravdu."


Ale proč by nemohla být prezidentkou žena?

Jak to dopadá, když se do čela nějaké instituce dostane žena,  vidíte na ne zrovna chytré  předsedkyni Sněmovny, kterou jeden z prezidentů označil jako zkoncetrované zlo. Vůbec je pak jedno, zda do jakékoliv  funkce je prosazena bývalá prodavačka  mobilů, úřednice na přepážce banky nebo knihkupkyně z Vysočiny, se zvolenou profesorkou přes účetnictví  na Hradě by to dopadlo podobně. Hlavními soupeři jediné ženy kandidující na Hrad jsou bývalí komunisté, což je také hlavní palnou  zbraní paní profesorky, ale napadlo vás, když se ambiciozní  Nerudová chová tak, jak se chová, zda by, kdyby ji bylo více než šedesát let, nebyla také tou bývalou komunistkou? "

(ps, Prvnizpravy.cz, foto: ps)




43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX






Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?