Nebyli to převážně Ukrajinci, kteří v srpnu 1968 vtrhli do Československa

politika

Pětašedesátiletí a starší spoluobčané si většinou přesně pamatují, co dělali 21.srpna 1968, kdy na území Československa vrhly vojenské jednotky armád Sovětského svazu, Polska, Maďarska, Bulharska, Německé demokratické republiky, aby tu zlikvidovaly kontrarevoluci. Jaký byl podíl Ukrajinců? Značný.

Nebyli to převážně Ukrajinci, kteří v srpnu 1968 vtrhli do Československa
V minulosti se okupace Československa 1968 v souvislosti s Ukrajinci vůbec nepřipomínala
13. srpna 2022 - 07:20

„Za to, co se stalo v srpnu  v roce 1968 v Československu, že sem vpadla vojska armád Varšanské smlouvy, aby zde potlačila údajnou kontrarevoluci,   mohou převážně  Ukrajinci,"  má jasno student politologie, který si nepřeje být jmenovaný, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu a spolužáci za idiota.

To nemyslíte vážně. Tohle může tvrdit jen proruský šváb. Máte pro toto skandální tvrzení vůbec nějaké  důkazy?

„Milá zlatá, ta tvrzení najdete v každé encyklopedii u hesla Leonid Brežněv, který měl nejenom v Sovětském svazu, ale v celém bloku tehdejších lidovědemokratických států asi takovou pozici, jakou má nyní v Rusku ruský prezident  Vladimír Putin. Nu a protože Putin  v této době okupuje Ukrajinu, tak Československo v roce 1968 okupoval Brežněv, který jen tak bokem byl Ukrajinec. Takže,  když Rusko je podle českých vládních politiků Putin, který vpadl na Ukrajinu, tak i Sovětský svaz, jehož armáda po srpnu 1968 tady z těch ostatních okupujících armád jediná zůstala, musí být ztělesný Ukrajincem Brežněvem. Proto tvrzení, že tu okupaci v roce 1968 tady provedl Brežněv, který vůbec ne náhodou byl Ukrajinec, má přeci logiku."

Nenacházím slov, jak tady manipulujete se slovy a vytrhnete z dějin jen  jednoho sovětského panáka, abyste házel špínu na Ukrajinu, která v současné době bojuje i za nás za demokracii na východě Evropy na svém území proti Putinovi.

„Sama jste to potvrdila. Ukrajinci podle vás bojují za demokracii proti Putinovi a my jsme po srpnu 1968 tady v Československu trpěli pod Brežněvem, který byl Ukrajincem. A to není všechno. Ukrajinec Brežněv k té okupaci dal pokyn, ale desetitisíce dalších Ukrajinců vojáků a důstojníků sem vpadli nejdříve na tancích a pak se tady usadili v sovětských posádkách v Milovicích, v Mimoni, v Olomouci a na dalších místech  i s rodinami. Chcete důkazy? Třeba otec současného starosty Kyjeva byl okupantem v Mimoni a jeho děti tady byly  s ním. Nu a že z ostatních vojáků a důstojníků byla velká část z Ukrajiny je  logické logisticky. Ty  jednotky, které sem vpadly v roce 1968, byly ty, které byly z posádek  umístěných nejbliže u hranic s Československem a tam byly jednotky působící na Ukrajině s velkou účastí Ukrajinců."


Jenže to se stalo  v minulém století. To byla jiná doba. V Evropě panovala studená válka a svět byl rozdělený na ten západní, demokratický a na ten východní, komunistický. Nemůžete teď  srovnávat tehdejší Ukrajince, které tehdy nahnali obsadit nás v Československu s těmi současnými, kteří trpí pod působením agresivního Putina. 

„S vámi se těžko diskutuje, zvláště když máte skoro v předvečer výročí srpna 1968 na klopě saka modrožlutou stužku, asi abyste tak vzpomenula zásluhy Ukrajinců a hlavně Ukrajince Brežněva na okupaci Československa,  při které zemřely desítky našich spoluobčanů a tisíce dalších spoluobčanů v nejlepších letech po okupaci emigrovaly do zahraničí. Asi byste se měla  postavit 21. srpna před Národní muzeum pod pravděpodobně ukrajinskými vojáky rozstřílené  sloupy historické budovy  a vzdát poctu ukrajinské vlajce, která je tu stále vyvěšena."
 
(ps, Prvnizpravy.cz, foto: ps) 




Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 17%
transparent.gif transparent.gif
Ne 67%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 16%
transparent.gif transparent.gif