Němcová coby hrobník Petra Fialy? I to se může stát

politika

Členka horní komory Parlamentu senátorka Miroslava Němcová (ODS) se opět stala terčem ostrých vyjádření i vtipů pro svůj výrok na sociálních sítích. A ODS s premiérem Peterem Fialou má tak zase o něco více nakročeno k tzv. politickému hrobu.

Němcová coby hrobník Petra Fialy? I to se může stát
Miroslava Němcová, senátorka ODS
8. června 2023 - 10:30
 
Voda ze zničené Kachovské přehrady na jihu Ukrajiny zaplavila Cherson a tisíce domů po obou březích Dněpru. Katastrofu Kachovské přehrady senátorka Miroslava Němcová na svém Twitteru použila jako odstrašující případ, aby vyzdvihla jako nutnost česko-americkou dohodu o obranné spolupráci. 

Kyjev tvrdí, že zničení Kachovské přehrady způsobila exploze výbušnin umístěných uvnitř hráze a vodní elektrárny, které mělo v době výbuchu pod kontrolou Rusko. Naopak Rusové z exploze viní ukrajinské síly, hovoří o ukrajinském ostřelování a teroristickém útoku. Výsměch na její adresu na sebe však nenechal dlouho čekat. Ukrajinskou přehradu nazvala Nová Kachlovka, což v mnohých evokovalo spíše kachlová kamna či koupelnu.


„Po zničení Nové Kachlovky je každý, kdo zpochybňuje naši smlouvu o obranné spolupráci s USA, vlastizrádce,“ napsala Miroslava Němcová. A neodpustila si útok na ty, kteří zastávají opačný postoj: „Každý: od komoušů přes Trikolóru, pouliční kazatel až po SPD a Babiš,“ dodala k oněm vlastizrádcům.

Vtipem následně hýřil šéf Motoristů Petr Macinka, který Němcové připomněl, že to není poprvé, co by se mohla mýlit. 

„Mirce premiérce někdo na chalupě zřejmě rozflákal její nová kachlová kamna. Není divu, že kvůli tomu hned potrefeně vrcholově vyšiluje – v režimu á la bába Džamilo. Tak jako když onehdá ukrajinská raketa omylem odstřelila polský traktor, pamatujete? Za to tehdy samozřejmě taky mohli hlavně komouši a Babiš,“ napsal  předseda Motoristů a politický komentátor Petr Macinka.

„Paní Němcová, a jak budete reagovat, když se ukáže, že všechno je jinak? Opět to promlčíte?“ zajímala se zase poslankyně z opozičního hnutí ANO Berenika Peštová a senátorce Němcové vzkázala, že správně se píše "Kachovská přehrada“.

Také jsme psali:

A své k tomu napsal i elitní advokát a předseda strany PRO Jindřich Rajchl. 

„Zděšená Mirka opět zaperlila! Čert vem, že si spletla Kachovku s Kachlovkou, ale to, že věděla dřív než všechny světové agentury, že za útokem stojí Rusko, považuji za nejpozoruhodnější případ detektivní intuice od okamžiku, kdy si FBI přišla do kina v Dallasu pro údajného vraha JFK Lee Harveyho Oswalda. 

Vrcholem její myšlenkové erupce pak bylo následné spojení této události s naší smlouvu s DCA, přičemž neváhala všechny její odpůrce označit za vlastizrádce. 

Chtěl bych jen všechny upozornit, že si tenhle výraz budu velmi dobře pamatovat, až jednou bude Mirka s celou ODS končit. Věřte mi, že jim nebude vůbec příjemné, až jim ho při skládání jejich účtů připomenu," napsal předseda strany PRO Jindřich Rajchl.  

(nov, prvnizpravy.cz, foto: red.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif