Německo 30. let? Nebo o co tu jde? Hamplová v ráži

politika

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová se ve svém komentáři na facebooku rozhorlila nad nepochopitelnou hrubostí údajně těch "vyvolených", kteří se povyšují a urážejí. A to vše v některých případech i za hranou zákona. 

Německo 30. let? Nebo o co tu jde? Hamplová v ráži
Jana Zwyrtek Hamplová
18. ledna 2023 - 10:30

Hrubé urážky našich občanů za jejich volbu, degradační výroky o venkovu, zkrátka neuvěřitelná pýcha a hrubost části údajně těch vyvolených mne přiměly ke kroku, který by mne asi jinak nenapadl. Než ho v následujících dnech zveřejním, považuji za nutné uvést, že povyšování jedněch nad druhé kategoricky ODSUZUJI, považuji podobné výroky za hranou nejen etiky, slušnosti a dospělosti, ale v některých případech i zákona. 

Zastávám názor, že proti podobným útokům na skupinu obyvatelstva z důvodu realizace jejich práva svobodné volby se musíme postavit všichni, protože to už není o volební debatě, to se mílovými kroky blíží, a někde to už dostihlo, téměř nástup diktátorských režimů. 

Útočit na někoho degradačními odsudky pro jeho volbu, tedy pro realizací ústavního práva, napadat jeho inteligenci, a to až skupinově - to je opravdu těžce za hranou. Je mi z autorů těch výroků lidsky zle. Jak říkám - přimělo mne to ke kroku, který nebyl v plánu, ale když čtu ty hrůzy, co jsou naši tzv. osvícení, zejména pražští, spoluobčané vypustit z úst, nelze to nechat bez odezvy. 


Nechtějí autoři těch urážek zavést zpět monarchii? A jimi vyvolené usadit na trůn? A ti ostatní - nemají jim, jako těm vyvoleným, sloužit? 

Kam jsme to došli? Názor není urážka, pokud si to pletou.

Také jsme psali:

PS: Je tragikomické, ve jménu kterého kandidáta se to děje, když uvážíme, jakou dráhu měl nastoupenu.

(J. Z. Hamplová, foto: fb)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Který z premiérů podle Vás hájí více národní zájmy své země?