Nerudová neodhadla kam patří, a bulvár si to užije

politika

Nerudová se nepoučila, šla do prezidentské kandidatury, protože proč ne, když má za sebou něco, co někteří nazývají právnickou lobby. Nelíbí se to některým levičákům.

Nerudová neodhadla kam patří,    a bulvár si to užije
Danuše Nerudová, prezidentská kandidátka
12. ledna 2023 - 02:20

Tvrdí, že agentury vybraly za zprostředkování podivného studia na Mendelově univerzitě prý více než 200 milionů Kč, zhruba čtyřikrát větší částku, než za kterou byl popotahován Andrej Babiš. Nerudové by se mohla prezidentská imunita hodit. Není to psina?



Nerudová - kam s ní? Do kriminálu nebo na Hrad?

Jedná se o mediálně tučnou kauzu. Proto jenom krátká rekapitulace – předvolební služba čtenářům:
Ekonomka a bývalá rektorka univerzity je hrdinkou kauzy, kterou načechral Deník N, sekundovaly Britské listy, např. v Lidových novinách to Nerudová bagatelizovala, ale škody narůstají, protože se o tom zajímají i v zahraničí. Je to tučně skandálně výživné a mírně poodhaluje univerzitní kšeftování, připomíná publicista František Roček.

Deník N uvedl, že v letech 2016 – 2020 bylo na Mendelovu univerzitu takto přijato 220 doktorandů. Prý zahájila univerzita spolupráci s německou Scentií již v roce 2009. Od roku 2013 poskytuje podobné služby i rakouský Institut für Management. Počet zapsaných zájemců rostl.

Protože jde o neoficiální informace, odhady o počtu doktorandů, kteří za přijetí a usnadnění studia na Mendelově univerzitě zaplatili agenturám, je zhruba na 400 studentů po asi 25 000 EUR za osobu. Čili  zisk 10 milionů eur, tedy přibližně čtvrt miliardy korun? Samozřejmě v médiích to je označováno za činnost velmi dobře zorganizované mezinárodní sítě.


Zachrání ji kdo?

Nerudová zapojila do kandidatury i invalidní vozík, z něhož cintala něco, že bude pomáhat všem… Na fotografiích a ve videích o její útulně progresivní ženské vůni se vedle dvou synů objevuje i její manžel. Robert Neruda je vlivný právník a spolumajitel v současnosti největší advokátní kanceláře Havel & Partners. V minulosti působil i ve funkci místopředsedy antimonopolního úřadu, před dvěma lety se ucházel o post jeho předsedy.

V souvislosti s kandidaturou Nerudové na Hrad samozřejmě je nad Hradem velikánský otazník nad jeho potenciálním střetem zájmů. Není to již jasné?

Přesto budou Nerudovou volit mladí přiblblíci z čeledi studentů a mladí intelektuálové potrefení humanitním vzděláním. A též troubové, kterým bude stačit, že chtějí vidět na Hradě samici.

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Kdo by podle Vás byl lepším prezidentem USA?