Noveský:Demokratické volby prezidenta nebo zločinné spiknutí?

politika

Demokratické volby prezidenta nebo zločinné spiknutí za účelem likvidace nepohodlných kandidátů ? ptá se na facebooku Ivan Noveský.

Noveský:Demokratické volby prezidenta nebo zločinné spiknutí?
Ivan Noveský
13. ledna 2023 - 04:20

Z veřejných zdrojů se občané dozvěděli, že kontrolou jejich osobních údajů uvedených na petičních arších pro jednotlivé kandidáty Ministerstvo vnitra, v přímém rozporu se zákonem o prezidentských volbách, pověřilo soukromou firmu s vlastníky na Kajmanských ostrovech, ve vztahu s Panama Papers. Ministerstvo vnitra jako jediný zákonem zmocněný kontrolor petičních archů má dostatek prověřených a spolehlivých zaměstnanců, jak mohlo svěřit svoji zásadní povinnost do pochybných rukou? Jak by ministerstvo asi tvářilo, kdyby stejně postupovala Policie České republiky a svěřila vyšetřování vraždy soukromé agentuře napojené např. na sicilskou mafii?

K provedení kontroly petičních archů je také nutný přístup ke všem základním údajům občanů, které spravuje úřad Ministerstva vnitra – Správa základních registrů, který žádná firma s pochybnými vlastníky nikdy nesmí dostat. Ostatně občané při podpisu petičních archů nedávali žádný souhlas s poskytnutím svých osobních údajů dalším nestátním subjektům. Tím Ministerstvo vnitra, které již při minulých volbách porušovalo starý zákon a dostalo za to pokutu 1 milion Kč, zřejmě porušilo i nový zákon o GDPR a může nyní dostat pokutu až 5 milionů Euro.


Vzhledem k veřejně oznámenému možnému porušení hned několika zákonů Ministerstvem vnitra se ani nelze divit, že vládě nepohodlnému kandidátovi „našla“  neprůhledná firma až 30% chybovost a že „vládní“ kandidátce přidělila chybovost pouze 0,3 %. Už pouze tento statisticky nesmyslný údaj stačí k odložení voleb do doby, než budou, dle platného zákona o prezidentských volbách, prověřeny všechny petiční archy všech přihlášených kandidátů, což by mohli zaměstnanci Ministerstva vnitra zvládnout za necelé 3 dny…..

Pokud opravdu nezákonný předvýběr a likvidaci nepohodlných nevládních kandidátů prováděla neprůhledná firma, mohou být prezidentské volby demokratické? V tom případě je jedinou dobrou zprávou pro české občany to, že mohou požadovat po Ministerstvu vnitra odškodnění za to, že nezákonně poskytlo jejich osobní údaje, které mohou být zneužity, končí komentář Ivan Noveský.


A pár komentářů:
  • Mafiánské metody
  • Erudovaní právníci už mají mít napsána trestní oznámení ne na úřad, ale na konkrétní úředníky Ministerstva vnitra, v čele s ministrem Rakušanem. A žádná pokuta, stejně zaplacená z veřejných peněz, to byrokraty fakt nebolí, ale vyvodit trestní odpovědnost.
  • A to jim přece stálo za to aby zaplatili 5 miliónu eur no proč ne když to zaplatíme m
  • Neni zákon, který by petisracka neporušila
  • Kde neni žalobce , není ani soudce.
  • Tady uz v tom bizáru chybi jen naverbovat nejake ukravince,aby pocitali hlasy ..po tme.
  • Babišovi kandidátka prošla jen proto, že doufali v obviňující rozsudek!

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)





43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Ohrožuje podle vás nový migrační pakt bezpečnost naší republiky?

Ano 72%
transparent.gif transparent.gif
Ne 14%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 14%
transparent.gif transparent.gif