Pavel se vyjadřuje stejně, jako asociální vláda, řekl Babiš

politika

Předseda hnutí ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš vyčetl na tiskovém brifinku seznam ministrů, kteří dle jeho slov podporují protikandidáta Petra Pavla. A zdůraznil tedy, že Pavel je opravdu vládním kandidátem.

Pavel se vyjadřuje stejně, jako asociální vláda, řekl Babiš
Andrej Babiš
19. ledna 2023 - 10:30

„Mě fascinuje, že pan vládní kandidát odmítá, že je vládní kandidát. A já tady mám celý seznam vlády, která ho podporuje. Tomáš Garrigue Masaryk říkal, že už máme tu demokracii a teď potřebujeme nějaké demokraty. Takže Vít Rakušan podporuje Pavla, Bartoš, Válek, Stanjura, Černochová, Kupka, Baxa, Bek, Langšádlová, Šalamon a stranické sekretariáty Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, ODS, TOP 09 a Markéta Pekarová Adamová ho taky podporuje. Ti všichni ho podporují. Nemůžete se ho zeptat, proč říká, že není provládní kandidát, když je, a je to absolutně evidentní a jasné, ne?“ začal své vyjádření Babiš na tiskovém brifinku, který přinesla CNN Prima NEWS.

„Deklaroval jsem opakovaně, že za naší vlády jsme vyhostili desítky takzvaných ruských diplomatů, v rámci kauzy Vrbětice. Vydali jsme ruského hackera Nikulina do Spojených států, kauza Skripal - vyhostili jsme tři diplomaty. 

Já jsem nikdy nejednal na ruském velvyslanectví, nikdy jsem nejednal s Putinem. Takže nechápu to, že v podstatě člověk, který byl vychován jako rozvědčík a samozřejmě ta rozvědka kdysi byla pod jasným řízením KGB, proč o tom mluví a je to samozřejmě nesmysl,“ vymezil se následně Babiš proti tomu, že by byl proruským kandidátem.


„Chci říct voličům a občanům České republiky, že pětikoalice dneska ovládá Sněmovnu, Senát, vládu i nejvyšší předseda Ústavního soudu je podporuje, pětikoalici, je proti Babišovi. Takže v momentě, když na Hradě bude někdo z pětikoalice, jako pan Pavel, tak samozřejmě ti lidé nebudou mít zastání. Tam nebude nikdo, kdo bude říkat: 

Já nesouhlasím s navyšováním daní. Já nesouhlasím s daněmi na nemovitosti. Přece každý náš občan má nějakou zahrádku, nebo byt, nebo chatu – a pan Pavel mluví o navyšování daní. Stejně mluví jak vláda, mluví pro euro, teď Chorvati zavedli euro a je tam obrovský nárůst cen, je pro Green Deal, je i pro omezování svobody slova. 

Takže on přesně se vyjadřuje, jak se vyjadřuje asociální vláda, která vlastně lidem nechce pomáhat, respektive pomáhá pod tlakem, pomáhá pozdě, takže je to absolutně jasný kandidát této vlády. A to by bylo špatně. Kdybych byl na Hradě, tak bych udělal všechno pro to, aby se daně nenavyšovaly a abych tam zastupoval lidi, kteří teď strádají, kteří teď nemají peníze na vysoké ceny energií a další věci,“ zmínil dál Babiš, jak chce oslovovat voliče.

Také jsme psali:

„Nemyslím si, že občané České republiky jsou nějaké ovce, kterým zavelí nějaký předseda nějaké strany, a to se týká i mě, a budou volit podle toho, jak si to přeje nějaký politik. Já jsem přesvědčen, že ne, že každý má svůj rozum a ty výzvy, já myslím, že jsme to viděli u paní Nerudové, kolik významných vlastně osobností, herců vyzývalo na podporu paní Nerudové a i tak to nezafungovalo,“ dodal Babiš. 

(dan, prvnizpravy.cz, foto: arch.)



43-8974200277/0100

Pro platby ze zahraničí: IBANCZ5601000000438974200277
BIC / SWIFT kódKOMBCZPPXXX





Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif