Petr Sak: Jak Věra Kovářová potopila předsedu STAN Víta Rakušana

politika

V nedělní debatě na Primě jedno z hlavních témat byl organizovaný zločin politiků  STANu, píše Petr Sak v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

Petr Sak: Jak Věra Kovářová  potopila předsedu STAN Víta Rakušana
Věra Kovářová, místopředsedkyně STAN
1. července 2022 - 04:20

Hlavním argumentem ve prospěch legitimity STANu je podle V. Kovářové skutečnost, že více než dva tisíce členů STAN jsou slušní lidé a nemůžeme STAN posuzovat podle 3 či 4 lidí ve vedení, kteří jsou propojeni s organizovaným zločinem či překračují normy slušnosti a morálky. Jména J.Farský, V.Michalík, P.Gazdík, S.Polčák, P.Hlubuček se velmi rychle stala symbolem všeho odporného v české politice.

Jděme dál a podívejme se na tezi V. Kovářové. Jaká je pravděpodobnost, že z více než dvou tisíc členů se do vedení dostanou právě tito 3 či 4 nehodní? Statistická pravděpodobnost, že se dostanou do vedení spontánními procesy pouze tito 4 nehodní je velmi nízká. Jak si tedy vysvětlit skutečnost, že na jedné straně existuje slušná členská základna a na druhé straně političtí „gengstři" ve vedení. Přitom předseda Vít Rakušan na obsazení postů ve vedení měl vliv. Navíc jeho působení jako starosty v Kolíně má i své temné stránky. Signály a informace o kriminálním chování svých kumpanů ve vedení zametal pod koberec.


STAN a jeho mafiánské vedení však není ojedinělý exces, ale zákonitý projev systému. To dokládá Jiří Pospíšil z TOP 09, vrcholný představitel druhé větve pražského politického organizovaného zločinu. Signály o svém morálně politickém profilu však vysílal již dříve v minulosti. Jako člen ODS přesvědčoval voliče, že v politice není pro prosazovaní svých zájmů, ale pro zájmy občanů. Ovšem po tom, co kandidoval na post místopředsedy ODS a nebyl zvolen, prosazování zájmů občanů dal stranou, a z ODS vystoupil. Potřeboval vrátka, která by mu umožnila vydávat se na loupeživé nájezdy. Tato vrátka našel v TOP 09.

Pražští političtí „gengstř", a nejen oni, si vytvářeli krytí fanatickým antikomunizmem. Kdo by si dovolil na tak silně ideologicko-politicky zakotvené politiky. Přeci co může být ideologicky protikladnějšího komunistické ideologii než majetek a jeho získávání všemi prostředky. Přeci špinavé peníze neexistují a o peníze jde až v první řadě. Tento cíl, tedy majetek, zpětně očišťuje jakýkoliv způsob jeho získávání, včetně loupeží, válek, zlodějen, korupce, vydírání. zpronevěry.  

Svým antikomunizmem se ohánějí jak pračlověk kyjem. Učebnicovou ukázkou je reakce Jiřího Pospíšila na vyjádření nesouhlasného názoru občankou na kauzu maršála Koněva. J.Pospíšil na magistrátu u mikrofonu hystericky běsnil a dožadoval se zatčení a zavření nekonformní občanky.  



Kuriózní ukázkou systémovosti kriminálních norem chování ve státním organizmu je interakce mezi P.Gazdíkem jako ministrem školství a CERMATem, v němž P.Gazdík odhalil řadu jevů kriminálního charakteru. Je zajímavé, že jde vesměs o jevy, které byly CERMATu vlastní již před dvaceti lety a dvacet let dokázaly přežívat. Normální by bylo, kdyby reprezentant právního státu, morálně a politicky čistý ministr zasáhl k očištění státní instituce. Avšak takový neexistuje, v daném systému pouze větší predátor na vyšší úrovni organizovaného zločinu zaútočil na predátora na nižší úrovni. Predátoři na všech úrovních však útočí na jedno a to samé, hodnoty vytvořené občany.

Z jedné věty V.Kovářové vyplývá, že STAN vznikl jako nástroj organizovaného zločinu na prosáknutí do politického systému. Slušní členové v roli užitečných idiotů dělali stafáž pro politické gengstry. Výroky V. Rakušana, že o ničem nevěděl a je čistý, jsou asi tak věrohodné, jako kdyby člověk, který vylézá z bazénu tvrdil, že je suchý. Tedy ve slušné politické straně STAN je ostrůvek pouhých několik gangsterů, obklopujících předsedu Víta Rakušana, který si tento ostrůvek vytvořil, ale nic o těchto gengstrech, ani o jejich činnostech neví, nemá s nimi nic společného. Věříte tomu?

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif